ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014: Οι θέσεις σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι.

Ενίσχυση των Παραγωγικών και γενικά των Θετικών Σχολών, κατά περίπου 3 – 5%, ανά περίπτωση και ανάλογη μείωση των εισακτέων στις Θεωρητικές Σχολές (Φιλολογικές & Θεολογικές) αναμένεται, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014, και την προσπάθεια των υποψηφίων, για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Χώρας.

Έτσι, δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στο 1ο Πεδίο (Ανθρωπιστικές Επιστήμες), που χάνει 720 εισακτέους, και ευκολότερη στα υπόλοιπα – στα οποία μοιράζονται οι απώλειες του 1ου Πεδίου – ιδιαίτερα στο 2ο και 5ο Πεδίο (Θετικών Επιστημών και Οικονομικών, αντίστοιχα).
Πόσοι μπαίνουν στις Σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Στα μεν Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι θέσεις αναμένεται να αυξηθούν σε ποσοστό περίπου 10% του αριθμού των εισακτέων, ενώ στα υπόλοιπα σε ποσοστό έως και 30%.
Αύξηση 3 – 5% εμφανίζεται στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές, Τεχνολογικές και Θετικές Σχολές, με ανάλογη μείωση στις Θεωρητικές και σταθερότητα στις Ιατρικές. Πάντως, ο συνολικός αριθμός εισακτέων δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Συνολικά, στα Α.Ε.Ι. θα εισαχθούν 46.410 υποψήφιοι και στα Τ.Ε.Ι. – στα οποία πέρυσι είχε γίνει μεγάλη περικοπή – 23.555.
Εν συνόλω γενικής σειράς και ελεύθερων μετεγγραφών οι εισακτέοι φθάνουν τους 69.965, στους οποίους θα προστεθούν αργότερα και όσοι εισαχθούν σε Στρατιωτικές Σχολές κ.λπ. καθώς, επίσης, και από άλλες Ειδικές Κατηγορίες, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, όπως π.χ. αθλητές, τέκνα Ελλήνων εξωτερικού κ.λπ.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Μάρτιος, 2014, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr