«Πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη Βιομετρική Κάρτα -Θα καταγράφονται ακόμα και οι γκριμάτσες Πηγή: «Πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη Βιομετρική Κάρτα -Θα καταγράφονται ακόμα και οι γκριμάτσες | Ειδήσεις και νέα με άποψη

Tο «πράσινο φως» έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη δημιουργία πιλοτικών πειραματικών προγραμμάτων με αντικείμενο την εφαρμογή της Βιομετρικής Κάρτας.  Πρόκειται για μία «ταυτότητα»  που θα καταγράφει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ατόμου, τα οποία όμως δεν θα χουν σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά (ύψος βάρος, σχημα προσώπου, χρώμα ματιών), αλλά θα περιλαμβάνουν και άλλα στοιχεία όπως είναι μορφασμοί, γκριμάτσες, έκφραση, τρόπος βαδίσματος κ.α.

Το έργο «Βιοταυτότητα» υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, το ΚΕΜΕΑ και η εταιρεία G4S Telematix ζήτησαν από την Αρχή άδεια για τη λειτουργία δυο πιλοτικών εφαρμογών πειραματικού βιομετρικού συστήματος ελέγχου πρόσβασης σε εγκαταστάσεις. Η άδεια ζητήθηκε αποκλειστικά για ερευνητικό σκοπό και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το αίτημα εγκρίθηκε απο την Ανεξάρτητη Αρχή και θα εφαρμοστεί ερευνητικά με τη συμμετοχή υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η μέθοδος εξετάζεται πειραματικά και συμπληρωματικά των συνηθισμένων βιομετρικών πρακτικών όπως είναι η δακτυλοσκόπηση και η ιριδοσκόπηση, με στόχο την αποδοτικότερη χρήση βιομετρικών δεδομένων σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας (πρεβείες κτλ).

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται σε «έξυπνες» κάρτες μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του ατόμου.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 17/2014 απόφασης της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, το έργο «Βιοταυτότητα» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας μεθόδου πολυτροπικής βιομετρίας, η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου, καθώς και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του.

Η Αρχή επέτρεψε την εφαρμογή του επίμαχου πειραματικού προγράμματος υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δημιουργία σχεδίου για το απόρρητο και την ασφάλεια επεξεργασίας των δεδομένων και δεν θα υπάρξει αλλαγή στο βιομετρικό σύστημα που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Αρχή.iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάρτιος, 2014, 8:32 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr