«Τραπεζικοί λογαριασμοί συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές»

Δ.Τ – Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 4 και 2 παρ. 3 του Ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α’) «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών, καθώς και των υποψηφίων, θα διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
Η διακίνηση των εσόδων αφορά το σύνολο των αντίστοιχων ποσών, των δε δαπανών σε ποσοστό 95% του συνολικού ύψους τους.
Ο σχετικός λογαριασμός τηρείται στο όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού. Επισημαίνεται ότι σε Ο.Τ.Α. με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους, ο ορισμός διαχειριστή δεν είναι υποχρεωτικός, οπότε – εφόσον δεν οριστεί διαχειριστής – η ευθύνη για την οικονομική διαχείριση ανήκει αποκλειστικά στον επικεφαλής του συνδυασμού.
Οι καταθέσεις επιτρέπονται μόνον εφόσον γίνονται επώνυμα και εφόσον προηγουμένους έχει εξασφαλισθεί η ρητή συναίνεση καν προσώπων, στο όνομα των οποίων τηρούνται οι ανωτέρω λογαριασμοί. Οι οικείες τράπεζες έχουν την ευθύνη ως προς τον έλεγχο των στοιχείων της ταυτότητας του καταθέτη και τη διαπίστωση της σύμφωνης γνώμης των υποψηφίων.
Οι καταθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν, με ευθύνη της τράπεζας, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.) ή τον αριθμό διαβατηρίου και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του καταθέτη.
Ο λογαριασμός κλείνεται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο, περάτωση των καθηκόντων διαχείρισης των οικονομικών του συνδυασμού, οπότε παύει και η εξουσία του διαχειριστή του (άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3870/2010).
Τέλος, στο πλαίσιο της δημοσιότητας και της διαφάνειας των οικονομικών των συνδυασμών και των ίσων ευκαιριών προβολής κατά τον προεκλογικό αγώνα, παρακαλούμε να ενημερώσετε τις νόμιμα λειτουργούσες στη χώρα τράπεζες και τα υποκαταστήματα τους για τα ανωτέρω, προκειμένου να διευκολύνουν τις κατά τόπους Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών του άρθρου 12 του προαναφερθέντος νόμου, κατά την άσκηση του ελεγκτικού τους έργου, σχετικά με τους λογαριασμούς.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάρτιος, 2014, 4:16 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery





  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr