ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 – Χορήγηση στους συνδυασμούς καταστάσεων οφειλετών των ΟΤΑ.

Δ.Τ – Αναφορικά με το θέμα χορήγησης από τους ΟΤΑ καταστάσεων οφειλετών προς τους επικεφαλής των συνδυασμών, επισημαίνονται τα εξής:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 στοιχείο α του άρθρου 3 του ν. 3870/2010 (Α΄ 138) απαγορεύεται η χρηματοδότηση και κάθε είδους παροχή προς συνδυασμούς και υποψηφίους από φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι οφειλέτες των οικείων περιφερειακών ενοτήτων ή δήμων πάνω από 1.000 ευρώ.
Για το σκοπό αυτό οι ανωτέρω ΟΤΑ οφείλουν να παραδίδουν στους επικεφαλής των αντίστοιχων συνδυασμών καταστάσεις με τους οφειλέτες ποσών άνω των 1.000 ευρώ.
Περαιτέρω από την ίδια διάταξη ορίζεται ότι «η παράδοση των καταστάσεων γίνεται εντός 10 ημερών αφότου υποβληθεί το σχετικό αίτημα….»
Η διατύπωση του τελευταίου αυτού εδαφίου παραπέμπει στην υποβολή σχετικού και προφανώς συγκεκριμένου αιτήματος για συγκεκριμένο πρόσωπο ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της ανωτέρω αναφερόμενης απαγόρευσης χρηματοδότησης και όχι στην έκδοση και κυκλοφορία καταστάσεων με όλους τους οφειλέτες των ΟΤΑ.
Για τους ανωτέρω λόγους και δεδομένου ότι, σύμφωνα με το αρ. 4 παρ. 1 στοιχείο β του ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» (ΦΕΚ Α΄ 50), τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας, πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται ενόψει των σκοπών της επεξεργασίας, διευκρινίζεται ότι οι ΟΤΑ δεν θα εκδίδουν αυτοβούλως καταστάσεις οφειλετών, αλλά ενόψει συγκεκριμένης κατάθεσης, θα ερωτάται από τον συνδυασμό ο οικείος ΟΤΑ αν ο καταθέτης είναι οφειλέτης για ποσό άνω των 1.000 ευρώ, χωρίς λοιπές λεπτομέρειες για περισσότερες οφειλές, το ύψος αυτών κ.λπ.
Ευνόητο είναι, εξάλλου, ότι τόσο οι οικείοι ΟΤΑ, όσο και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, οφείλουν να συμμορφώνονται, κατά την επεξεργασία των σχετικών αιτημάτων και τη χρήση των χορηγούμενων στοιχείων, με τη σχετική περί προστασίας προσωπικών δεδομένων νομοθεσία και ιδίως του ν. 2472/1997. Ιδίως οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που επιλαμβάνονται της διεκπεραίωσης των, κατά τα ανωτέρω, αιτημάτων, οφείλουν να τηρούν τη δέουσα εχεμύθεια, ιδίως δε να μην ανακοινώνουν σε τρίτους το περιεχόμενο αυτών και ιδίως τα πρόσωπα που το αίτημα αφορά, πλην αν συντρέχει προς τούτο εύλογο ενδιαφέρον ή ειδικό έννομο συμφέρον ή σχετική υποχρέωση.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταθετών και διασφαλίζεται η νομιμότητα στη χορήγηση των ανωτέρω καταστάσεων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάρτιος, 2014, 6:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr