Ξένους πόρους αναζητά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.Στόχος η αποφυγή της αναστολής λειτουργίας τμημάτων

Καμπάνια για την προσέλκυση πόρων που θα συμβάλουν στη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος ξεκινά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο με επιστολές του σε ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, σε ομογενείς της δυτικής Μακεδονίας, σε οργανώσεις και οργανισμούς, θα ζητήσει την οικονομική τους στήριξη, προκειμένου να αποφύγει ακόμη και την αναστολή λειτουργίας τμημάτων, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ιωάννης Βέργαδος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσίασε την καμπάνια προσέλκυσης «ξένων» πόρων και απηύθυνε έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να στηρίξει οικονομικά το ΤΕΙ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είναι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, καθώς από την αρχή της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς το έκτακτο διδακτικό προσωπικό μειώθηκε από τους 250 σε 11 (οι μόνιμοι καθηγητές είναι 120), με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ορισμένα τμήματα.

«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα άντλησης δημόσιων πόρων και αξιοποιήσαμε την πρόβλεψη για μεταφορά αποθεμάτων της προηγούμενης χρονιάς στην τρέχουσα, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες για 40 έκτακτους διδάσκοντες, ωστόσο, η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εκκρεμότητα» είπε ο κ.Βέργαδος.

Το ΤΕΙ διαθέτει ήδη λίστα περίπου 20 αποδεκτών – πιθανών χορηγών, στους οποίους θα αποστείλει σχετική επιστολή και αναζητά περισσότερους αποδέκτες, ενώ σκοπεύει να συστήσει Επιτροπή καθηγητών του καθώς και από άλλα επιστημονικά ιδρύματα, η οποία θα διαχειριστεί τους πόρους που θα συλλέξει, έχοντας έναν εποπτικό ρόλο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάρτιος, 2014, 8:31 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr