ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | Τί ισχύει για έσοδα και δαπάνες

Με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο προς την Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 4 και 2 παρ. 3 του Ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α’) «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών καθώς και των υποψηφίων, θα διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών, που τηρούνται σε Τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Η διακίνηση των εσόδων αφορά το σύνολο των αντίστοιχων ποσών, των δε δαπανών σε ποσοστό 95% του συνολικού ύψους τους.
Ο σχετικός λογαριασμός τηρείται στο όνομα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ή Δημάρχου ή του οριζόντιου διαχειριστή των οικονομικών τού Συνδυασμού.
Επισημαίνεται ότι, σε Ο.Τ.Α. με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, ο ορισμός διαχειριστή δεν είναι υποχρεωτικός, οπότε – εφόσον δεν υπάρχει διαχειριστής – η ευθύνη για την οικονομική διαχείριση ανήκει αποκλειστικά στον επικεφαλής του Συνδυασμού.
Οι καταθέσεις επιτρέπονται μόνο εφόσον γίνεται επώνυμα και εφόσον προηγουμένως έχει εξασφαλισθεί η ρητή συναίνεση των προσώπων, στο όνομα των οποίων τηρούνται οι ανωτέρω λογαριασμοί.
Οι καταθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν – με ευθύνη της Τράπεζας – το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή τον αριθμό διαβατηρίου και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του καταθέτη.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Μάρτιος, 2014, 1:48 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr