Σε τρία άρθρα το πολυνομοσχέδιο – «Θρίλερ» με το γάλα

Την άλλη Παρασκευή στη Βουλή – Η ψήφισή του «ξεκλειδώνει» τη δόση.

Το ένα άρθρο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το δεύτερο τα προαπαιτούμενα του ΟΟΣΑ -μεταξύ των οποίων και η διάταξη για το γάλα- και το τελευταίο φορολογικές ρυθμίσεις – Γάλα: Θα αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής, λήξης και η ένδειξη «φρέσκο ελληνικό» δύο, τριών ή τεσσάρων ημερών

Την ερχόμενη Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τη μορφή τριών άρθρων, θα κατατεθεί το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για τη συμφωνία της Αθήνας με την Τρόικα, η ψήφιση του οποίου θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης.

Ειδικότερα, το ένα άρθρο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το δεύτερο τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από την έκθεση του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων και η διάταξη για το γάλα, και το τελευταίο θα περιλαμβάνει φορολογικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Ρήγα, Χρ. Πρωτόππαπα, Φ. Σαχινίδη και Πάρι Κουκουλόπουλο, συζητήθηκαν διεξοδικά τα δύο κεφάλαια (τράπεζες και φορολογικά).

Επί της αρχής δεν εκφράστηκαν ενστάσεις, μένει όμως να φανεί ποια θα είναι η τελική στάση όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, όταν και θα πάρουν το σχέδιο νόμου στα χέρια τους, αλλά και την Πέμπτη, που θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ.

Επιπροσθέτως, στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενημερώσει για το κεφάλαιο που αφορά το δικό του υπουργείο.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γάλα, καθώς τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ εντοπίζονται βουλευτές που απειλούν με καταψήφιση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου τους ενημέρωσε ότι η αρχική απαίτηση της τρόικας ήταν η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς, που θα καθιστούσε ως ίδιο προϊόν το γάλα μίας ημέρας και εκείνο των 11 ημερών. Τελικά, αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η υιοθέτηση της λογικής του γάλακτος ημέρας, καθώς επίσης και η υποχρεωτική αναγραφή «φρέσκο ελληνικό γάλα».

Υπό αυτά τα δεδομένα, σημειώνουν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, «θα αναγράφεται στο προϊόν η ημερομηνία παραγωγής, λήξης, αλλά και ότι είναι φρέσκο ελληνικό γάλα 2, 3 ή 4 ημερών».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Μάρτιος, 2014, 11:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr