Πανελλαδικές: σήμερα ο αριθμός των εισακτέων – Σε ποιες σχολές θα μπουν περισσότεροι

Περίπου 70.000 θα είναι οι εισακτέοι και φέτος μέσω των πανελλαδικών, όπως και πέρυσι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όμως θα υπάρξουν αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι βάσεις των σχολών.

Ευνοημένοι θα είναι φέτος όσοι επιλέξουν το 2ο, το 4ο και το 5ο πεδίο καθώς πολυτεχνικές σχολές, σχολές φυσικής, χημείας, μαθηματικών, αλλά και τα οικονομικά τμήματα θα αυξήσουν τις θέσεις εισακτέων.

Αναλυτικά φέτος αναμένεται αύξηση 16,65 στις θέσεις των σχολών θετικών επιστημών, 15,77% αύξηση των θέσεων σε σχολές τεχνολογικών επιστημών, 7,82% στις σχολές οικονομίας και διοίκησης και 9,65% στις σχολές υγείας.

Στο τρίτο πεδίο που αφορά στις ιατρικές σχολές φαίνεται ότι η εικόνα δεν αλλάζει καθώς οι θέσεις στις σχολές θα είναι περίπου οι ίδιες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Μάρτιος, 2014, 8:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr