«Ποιοι αιρετοί της Τ.Α. διώκονται για οικονομικά εγκλήματα;»

«»Την μπάλα στην εξέδρα» πετά η Κυβέρνηση, καθώς δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, αλλά και Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, που διώκονται για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»», κατήγγειλε, σήμερα, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης Ερώτησης του.«Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό» επεσήμανε ο κ. Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Σε μια φάση που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αιρετούς εκπροσώπους τους, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αποκρύπτει τα ονόματα όσων διώκονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Τον Μάιο θα διεξαχθούν και οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, μπορεί κάποιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από αυτούς που διώκονται να είναι υποψήφιοι ξανά, δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί;» αναρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.

Κάλεσε δε, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δεσμευθεί ότι, θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών που διώκονται για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», «σε αντίθετη περίπτωση», είπε ο κ. Νότης Μαριάς, θα τα ζητήσει άμεσα εγγράφως από την αρμόδια Επιτροπή του Πόθεν Έσχες της Βουλής (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών) και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κατέθεσε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την από 18 Ιανουαρίου 2014 σχετική Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2013, στην οποία οι Δήμαρχοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή και το «μαύρο» χρήμα.

Ειδικότερα, από τις 36.000 Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που υπέβαλαν τα υπόχρεα πρόσωπα για το έτος 2013 στην Αρχή και μετά τους σχετικούς ελέγχους που διενήργησε η αρμόδια Μονάδα της Αρχής παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο κατά περίπτωση εισαγγελέα, 413 συνολικά εκθέσεις βεβαίωσης παραβάσεων του Ν. 3213/2003.

Από τις 413 βεβαιωμένες παραβάσεις, οι 75 αφορούν Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, έχοντες θέσεις ευθύνης και 6 Περιφερειάρχες και αντίστοιχους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου, αρχικά, επικαλέστηκε τη μη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων, το ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ωστόσο, μετά την έντονη πίεση του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που διώκονται για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», «αφού άλλωστε» όπως επεσήμανε «στην ίδια την Έκθεση αναφέρεται επί λέξει ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα και να τον ενημερώσει άμεσα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάρτιος, 2014, 7:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr