Διαβάστε τις αλλαγές στην πληρωμή του ΦΠΑ

Καταργείται η προσαύξηση του 2% για τους φορολογούμενους που πληρώνουν το ΦΠΑ σε δύο δόσεις.Διαβάστε τις νέες ημερομηνίες για τις εκκαθαριστικές.

Τελείωσε τα μεσάνυχτα, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η προσαύξηση του 2% για όσους πλήρωναν το ΦΠΑ σε δύο δόσεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά πως όσοι έχουν απλογραφικά βιβλία θα πληρώνουν την δεύτερη δόση στο τέλος του επόμηνου μήνα γλιτώνοντας το πρόστιμο.

Το πότε βέβαια θα καταβάλλεται ο φόρος συνδέεται με το πότε υποβάλλεται η δήλωση.
Αυτό σημαίνει πως όποιοι τηρούν βιβλία 2ης κατηγορίας θα πρέπει να καταβάλλουν τον φόρο το αργότερο εως την 20η ημέρα που ακολουθεί το τρίμηνο.
Για όσους τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας η ημερομηνία καταβολής του φόρου είναι η 20η ημέρα του επόμενου μήνα.
Σύμφωνα με το νέο νόμο:
»Η διαφορά φόρου που προκύπτει από τις παραπάνω δηλώσεις, αν είναι θετική και άνω των τριάντα (30) ευρώ καταβάλλεται στο Δημόσιο, αν είναι θετική μέχρι τριάντα (30) ευρώ μεταφέρεται για καταβολή στην επόμενη φορολογική περίοδο, και αν είναι αρνητική μεταφέρεται για έκπτωση ή επιστρέφεται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34.

Η υποχρέωση καταβολής του οφειλόμενου ποσού λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα της εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης. Ειδικά για εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση και με την προϋπόθεση ότι το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει το ποσό ύψους εκατό (100) ευρώ, ο υποκείμενος στο φόρο μπορεί να επιλέξει την καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε δύο (2) ισόποσες δόσεις. Στην περίπτωση αυτή, το ποσό της δεύτερης δόσης καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την υποβολή της εμπρόθεσμης δήλωσης».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Μάρτιος, 2014, 10:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr