Στα μέσα Απριλίου οι ανακοινώσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 200 ευρώ

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε   οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας , το οποίο θα καθοριστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η οικονομική ενίσχυση για κάθε άτομο  θα είναι 200 ευρώ και θα αυξάνεται για τον/ την σύζυγο κατά 70 ευρώ και 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα -που αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση- θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος σε δυο περιοχές με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ αλλά το Υπουργείο Εργασίας   έχει ζητήσει τη χρηματοδότηση από το πλεόνασμα  προκειμένου να εφαρμοστεί σε περισσότερες περιοχές.

Η εφαρμογή του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος (με ταυτόχρονη κατάργηση των περισσοτέρων από τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα, πλην του επιδόματος ανεργίας) αποτελεί πρόταση του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα για να χρηματοδοτηθεί  το πρόγραμμα σχεδιάζεται ανακατανομή πόρων  που θα βασιστεί στην επιβολή  νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στα προνοιακά επιδόματα . Ως πρώτο βήμα όλα τα επιδόματα , όπως το επίδομα στήριξης τέκνων, το επίδομα θέρμανσης , το κοινωνικό τιμολόγιο  της ΔΕΗ και άλλα θα συγκεντρωθούν κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εργασίας  ώστε να χαρτογραφηθούν  προκειμένου να περικοπεί ένας μεγάλος αριθμός «αστόχευτων» μέχρι σήμερα επιδομάτων σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2014, 2:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr