ΣΟΚ: Φορολογούνται ως εισόδημα και οι τόκοι

Εισόδημα θεωρούνται από 1ης Ιανουαρίου 2014 τα έσοδα από τόκους.

που εισπράττουν οι εταιρίες με αποτέλεσμα να μην εξαντλείται η φορολογική τους υποχρέωση με την παρακράτηση του φόρου 15% .
Ο νόμος 4172 του 2013 προβλέπει ότι φορολογική υποχρέωση με την παρακράτηση φόρου 15% εξαντλείται μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.
Έτσι οι ανώνυμες εταιρίες αλλά και πάσης φύσεως άλλα νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΠΕ) που μπορεί να διατηρούν όχι τεράστια ποσά αλλά ποσά για κεφάλαια κίνησης ουσιαστικά φορολογούνται με την κλίμακα εισοδήματος.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε το κράτος να φορολογεί τις καταθέσεις όχι με 15% αλλά με 26% και 33%.
Την ίδια στιγμή η διάταξη του νόμου που αναφέρει ότι πάνω από 3 πράξεις στο εξάμηνο θεωρούνται επιχειρηματική συναλλαγή μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και στα φυσικά πρόσωπα καθώς από τη μια ο νόμος αναφέρει πως η φορολογική υποχρέωση για φυσικά πρόσωπα εξαντλείται στην παρακράτηση του 15% ενώ από την άλλη αφήνει παράθυρο να χαρακτηριστεί επιχειρηματική πράξη η μηνιαία προθεσμιακή κατάθεση καθώς μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον 6 πράξεις ή κατά άλλους 12 καθώς πράξη θεωρείται και η σύναψη και η λήξη προθεσμιακής κατάθεσης.
Προς το παρόν παρ ότι αναμένεται το ΥΠΟΙΚ δεν έχει εκδώσει ερμηνευτικές εγκυκλίους με αποτέλεσμα στην κυριολεξία η όλη υπόθεση να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2014, 10:31 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr