Προσοχή στις παγίδες της εφορίας – Τι να κάνετε εάν γίνει λάθος;

Για πρώτη φορά φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν τις δηλώσεις τους… προκατ. Μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις και μπλοκάκια θα είναι συμπληρωμένα από πριν μέσω των δηλώσεων που υποβάλουν οι εργοδότες και δεν θα μπορούν να γίνουν αλλαγές. Από φέτος όμως οι αλλαγές είναι τόσο πολλές που δεν αποκλείονται τα λάθη.

Εάν ο φορολογούμενος διαπιστώσει κάποιο λάθος στα “προκατ” στοιχεία θα πρέπει είτε να επικοινωνήσει με τον εργοδότη ή την επιχείρηση που συνεργάζεται και να ενημερώσει ότι έχουν συμπληρωθεί λάθος τα στοιχεία ή εάν λείπουν χρήματα σε σχέση με όσα έχει λάβει πραγματικά θα πρέπει να αναγράψει τα ποσά που λείπουν σε νέο κωδικό. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα κληθεί στην εφορία να προσκομίσει τις βεβαιώσεις αποδοχών από κάθε πηγή εισοδήματος.

Για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς του εντύπου Ε1 δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις:

1ον. Για αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών ή εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεων από τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρώνονται στη δήλωση μόνο οι κωδικοί παρακρατούμενων φόρων και όχι οι κωδικοί των εισοδημάτων.

2ον. Για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς (βρίσκονται σε πορτοκαλί πλαίσιο) δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής η αλλαγής.

3ον. Οι κωδικοί 343 – 344 για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και οι αντίστοιχοι κωδικοί 345 – 350 για παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης μπορούν να συμπληρωθούν μόνο σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης δεν έχει στείλει στην Γ.Γ.Π.Σ. βεβαίωση αποδοχών. Το σύστημα δεν επιτρέπει να συμπληρώνονται – διορθώνονται όταν ήδη έχουν σταλεί από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών στη ΓΓΠΣ.

4ον. Οι κωδικοί 611, 612 συμπληρώνονται από τους Ελεύθερους επαγγελματίες μόνο στην περίπτωση που δεν έχει αποσταλεί από κάποιον υπόχρεο σε παρακράτηση η αντίστοιχη βεβαίωση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2014, 4:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr