Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής το 2015

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την κατάργηση των τελών περιαγωγής στις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας (roaming) μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015.

Η ψηφοφορία έγινε κατόπιν της πρότασης κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Συνδεδεμένη Ήπειρος», ο οποίος έχει στόχο μια ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταργώντας τα τέλη περιαγωγής.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος κανονισμός στοχεύει στην εξασφάλιση ελεύθερου Internet για όλους τους χρήστες, απαλείφοντας τους αποκλεισμούς και την υποβάθμιση του περιεχομένου, συντονίζοντας την αδειοδότηση φάσματος για ασύρματη ευρυζωνικότητα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στα συμβόλαια των χρηστών διαδικτυακών και ευρυζωνικών επικοινωνιών και καθιστώντας ευκολότερη την αλλαγή παρόχου.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε σχετικά: «Η ψηφοφορία αυτή είναι ένα απτό παράδειγμα του τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες της. Δείχνει τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση: απαλλαγή από εμπόδια που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη και ακριβότερη».

Για να συμπληρώσει: «Όλοι σχεδόν εξαρτόμαστε καθημερινά από κινητές και διαδικτυακές συνδέσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, να μην πληρώνουμε ακριβότερα απ’ ό,τι χρειάζεται και να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε γνώμη. Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, πρέπει να μπορούν να μας εξυπηρετούν όλους και ο συγκεκριμένος κανονισμός τις διευκολύνει σ’ αυτό. Έτσι δημιουργούνται οφέλη για όλους».

Μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη μέλη της Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν περαιτέρω τον κανονισμό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την τελική συμφωνία πριν από τα τέλη του 2014.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2014, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr