Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύσουν τα τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς.

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το επόμενο έτος σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στα δύο φορολογικά νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου θα περιλαμβάνονται ο καθορισμός των κριτηρίων που θα ισχύσουν για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο συμψηφισμός χρεών με όλο το δημόσιο τομέα, η μείωση των τελών κυκλοφορίας για όσους έχουν θέσει το όχημά τους σε ακινησία και η απαλλαγή από το σύστημα ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων.

Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά όπου ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς. Μέσω του περιουσιολογίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του “πόθεν έσχες” για την ακίνητη και κινητή περιουσία όλων των φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Τα εισοδήματα των φορολογουμένων από το 2015 θα προσδιορίζονται βάσει των πραγματικών δαπανών και όχι τεκμαρτά.
Μέχρι τον Ιούλιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα προβλέπει αρχικά την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 4 περιοχές της χώρας.

Σε ο,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας για όσα ΙΧ έχει γίνει άρση ακινησίας και οι κάτοχοί τους θέλουν να τα κυκλοφορήσουν πάλι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν όλο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αλλά μόνο αυτό που αναλογεί τους υπολειπόμενους μήνες του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Απρίλιος, 2014, 11:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr