Επιστροφή φόρου εισοδήματος 2014

Το τρόπο που οι φορολογούμενοι μπορούν να λάβουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος από το εκκαθαριστικό σημείωμα από την φορολογική δήλωση του 2014 καθορίζει ο φορολογικός οδηγός που εξέδωσε η ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα φέτος δεν θα σταλούν καθόλου εκκαθαριστικά σημειώματα για την φορολογική δήλωση του 2014 αλλά θα εκτυπώνεται από το taxisnet απευθείας.

Για να λάβουν όμως οι φορολογούμενοι που το εκκαθαριστικό τους είναι πιστωτικό την επιστροφή φόρου εισοδήματος θα πρέπει στο έντυπο Ε1 να συμπληρώσουν ορισμένους κωδικούς.

Πως γίνεται η επιστορφή φόρου εισοδήματος

Η επιστροφή του φόρου εισοδήματος γίνεται μέσω Τραπεζικών Λογαριασμών με τους εξής τρόπους:
α) Επιστροφή μέσω λογαριασμού καταθέσεων (ταμιευτηρίου, τρεχούμενο και όψεως) των δικαιούχων και
β) Επιστροφή με καταβολή μετρητών στους δικαιούχους από τις τράπεζες.

Ειδικότερα για την επιστροφή μέσω λογαριασμού καταθέσεων (περίπτωση α’), ο φορολογούμενος πρέπει να συμπληρώνει τα πιο κάτω στοιχεία στην τέταρτη σελίδα της φορολογικής δήλωσης (πίνακας 11).

Στη θέση «ΤΡΑΠΕΖΑ» γράψτε την επωνυμία της τράπεζας, στην οποία τηρείται ο λογαριασμός σας.

Δίπλα από τη θέση «ΤΡΑΠΕΖΑ» υπάρχουν τρία τετραγωνάκια στα οποία θα γράψετε τον κωδικό αριθμό της τράπεζας, όπως αυτός φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

Τέλος, στη θέση «ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΙΒΑΝ» συμπληρώστε προσεκτικά και τους 25 αριθμητικούς χαρακτήρες (εκτός από τους χαρακτήρες GR) του αριθμού λογαριασμού καταθέσεων ΙΒΑΝ που έχετε στην Τράπεζα και θα τον βρείτε τυπωμένο είτε στο τραπεζικό σας Βιβλιάριο, είτε στο έντυπο κίνησης λογαριασμού της Τράπεζάς σας. Ο λογαριασμός αυτός μπορεί να είναι Ταμιευτηρίου, τρεχούμενος ή όψεως, μόνο.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, απευθυνθείτε στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, η οποία και θα σας πληροφορήσει υπεύθυνα για τον ΙΒΑΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμπλήρωση του αριθμού ΙΒΑΝ είναι υποχρεωτική.

Τα επιστρεφόμενα ποσά θα είναι στη διάθεση των δικαιούχων μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στην ειδοποίηση, την οποία θα λάβουν οι φορολογούμενοι και η οποία πρέπει να προσκομίζεται για την είσπραξη της επιστροφής του φόρου. Πρέπει να τονισθεί ότι η επιστροφή των φόρων με την (α) περίπτωση θα είναι έντοκη από την ημερομηνία που θα αναγράφεται στην ειδοποίηση. Οι τράπεζες, με τους αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς, που μετέχουν στην επιστροφή του φόρου και συνεπώς σ’ αυτές οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν ανοίξει λογαριασμό για την περίπτωση (α) ή να επιλέξουν μία από αυτές για την περίπτωση (β), είναι οι εξής:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ

11

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

75

ALPHA BANK

14

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ

87

ΓΕΝΙΚΗ

15

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

89

ΑΤΤΙΚΗΣ

16

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΛΠΠΟΝΝΗΣΟΥ

92

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

17

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

94

EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

26

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

95

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

49

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

99

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ

69
 dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Απρίλιος, 2014, 3:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr