Μείωση συντάξεων ανάλογα με την περιουσία – Τι προβλέπει η πρόταση – σοκ

Από το επόμενο έτος το κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση των συντάξεων κατά 1,7 δισ. και πλέον δεν θα εγγυάται παρά μόνο τα 360 ευρώ της βασικής σύνταξης

Το θέμα των συντάξεων παραμένει στην πρώτη γραμμή. Τα Ταμεία είναι σχεδόν στο σύνολό τους προ ενός κραχ. Οι εισφορές μειώνονται και η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Κάπως έτσι το ασφαλιστικό έρχεται και επανέρχεται.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο τα κλιμάκια της τρόικας έριξαν στο τραπέζι το μοντέλο του συνταξιοδοτικού συστήματος της Αυστραλίας που προβλέπει αυξομειώσεις στις συντάξεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε ασφαλισμένου.

Ένας ασφαλισμένος με ιδιόκτητο σπίτι, εξοχικό ή ακόμη ακίνητο από το οποίο εισπράττει ενοίκια στην Αυστραλία εισπράττει μικρότερη συνταξη από έναν πολίτη χωρίς ιδιόκτητο ακίνητο. Αναλόγως αυξομειώνεται η σύνταξη και εάν ο ασφαλισμένος έχει παιδιά ή όχι, εάν έχει κάποιο άλλο εισόδημα εκτός της σύνταξης κλπ

Στην Ελλάδα το υπουργείο επιμένει, δεν υπάρχει, λένε, επίσημη πρόταση από την τρόικα προς τον υπουργό, όμως το θέμα τέθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το μέλλον θεωρείται αβέβαιο στην Ελλάδα.
Προς το παρόν το κράτος εγγυάται τα 360 ευρώ και από ‘κει και πέρα η σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης αλλά και τις κρατήσεις που έγιναν σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.
Κάποιοι λένε ότι ήδη το … πρώτο βήμα προς το μοντέλο της Αυστραλίας έγινε…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Απρίλιος, 2014, 10:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr