«ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ»

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το προηγούμενο διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια βίωσε την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τη νεολαία, την ουσιαστική διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων με πρωτεργάτες τους αιρετούς της περιοχής.

Βίωσε την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έγκλημα που σιγά-σιγά φθάνει στην ολοκλήρωσή του. Βίωσε τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος από καλλιέργειες όπως του μήλου, του φασολιού, του σταριού κτλ και τη συνεπακόλουθη μείωση του αγροτικού πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Βίωσε και τον μαρασμό ολόκληρων κλάδων όπως αυτός των κατασκευών αλλά και τη μεγάλη ανάπτυξη κλάδων, όπως αυτός της γούνας. Ωστόσο, είτε στην καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε στο μαρασμό, το μάρμαρο πληρώθηκε από τους εργάτες των κλάδων, με την ανεργία ή την εντατικοποίηση και την κακοπληρωμένη εργασία.

Η Δυτική Μακεδονία βίωσε τη συρρίκνωση υποδομών, προορισμένων να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των σχολείων, των παιδικών σταθμών. Βίωσε ακόμα περισσότερο την απουσία τέτοιων υποδομών, όπως γηροκομείων, κέντρων αποκατάστασης, δομών για την ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Τα παραπάνω δεν ήταν γέννημα μόνο της εποχής της κρίσης και των μνημονίων. Ήταν παρόντα και στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ήταν αποτέλεσμα αυτού του δρόμου ανάπτυξης.

Τα παραπάνω δεν ήταν φαινόμενα μόνο της περιφέρειάς μας. Δεν ήταν αποτέλεσμα της δράσης ανίκανων στη Διοίκηση των Δήμων και της Περιφέρειας. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία υπηρετήθηκε πιστά και από τους αιρετούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ προτείνει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου στο βασικό ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον» η απάντηση είναι ανάπτυξη στην υπηρεσία των συμφερόντων και των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση για να βαδίσουμε σε έναν τέτοιο δρόμο είναι να σπάσουμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δεσμά των μονοπωλίων σαν αποτέλεσμα της δράσης, του αγώνα του λαού μας ο οποίος θα έχει σαν έπαθλο τη δική του εξουσία, τη λαϊκή εξουσία.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ με θέμα «ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ», την Παρασκευή 11 Απρίλη 2014 στο Δημαρχείο Καστοριάς στις 07:30 μ.μ. με ομιλητή τον Γιάννη Βήττα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Παρέμβαση θα κάνει ο Γιώργος Τίγκας, γραμματέας Τ.Ε Καστοριάς του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Νεστορίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καστοριά, 7/04/2014

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Απρίλιος, 2014, 10:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr