Χαμός στο ΠΑΣΟΚ για το «προεκλογικό ρουσφέτι» στους δημάρχους – Ο Κουκουλόπουλος ακύρωσε την ψήφο του Ντόλιου! (βίντεο)

Σε ευθεία αντιπαράθεση ήρθαν χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ο εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, Γιώργος Ντόλιος. Στο επίκεντρο το άρθρο 24 που ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων και όχι αυτοδικαίως όπως ίσχυε μέχρι χθες. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους στην αρχική του θέση ότι η διάταξη πρέπει να γίνει  πιο αυστηρή και συγκεκριμένα για πλημμελήματα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί με απόφαση του εφετείου ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του την καταψηφίζει. Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο η διάταξη να μην ψηφισθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλους ακύρωσε την ψήφο του κ. Ντόλιου, τονίζοντας ότι κόμμα του την υπερψηφίζει!

«Θέλουμε να ψηφίσουμε το μισό . Από τη στιγμή που δεν χωρίζεται το καταψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος. Το γεγονός προκάλεσε παρέμβαση του προεδρεύοντα  Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστεί  το άρθρο επισήμανε ότι «το κόμμα το εκφράζει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όχι ο εισηγητής. Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλε;», έθεσε το ερώτημα. Για να απαντήσει ο Π. Κουκουλόπουλος ότι «το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει», προσθέτοντας μετά την παρατήρηση Μαρκογιάννακη ότι ναι μεν «το άρθρο 24 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία» αλλά ότι  »ο κ. Ντόλιος το καταψηφίζει τι να κάνουμε;»:  »Ζητάμε να διαχωριστεί . Είτε να επανέλθει στο επόμενο νομοσχέδιο είτε να κάνει μια μικρή βελτίωση. Καλή τη πίστη το ψηφίζουμε και το βελτιώνουμε μετά», απάντησε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το άρθρο 21 που αφορά σε επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων από τους ΟΤΑ, με τον κ. Κουκουλόπουλο σε αυτή την περίπτωση να ασπάζεται την άποψη του Γ. Ντόλιου.

Τι προβλέπει η διάταξη Μιχελάκη για την αργία των αιρετών

Να σημειωθεί ότι με τη διάταξη επιφυλλάσεται διαφορετική πειθαρχική μεταχείριση των δημάρχων από τους υπαλλήλους τους, καθώς ο Νόμος 4093/2012 προβλέπει ότι, εργαζόμενος του Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. που παραπέμπεται ενώπιον Ποινικού Δικαστηρίου, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με την παραπομπή του, χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε πρώτο έστω βαθμό, χωρίς να έχει κριθεί εάν είναι αθώος ή ένοχος από το αρμόδιο δικαστήριο και χωρίς να του παρέχεται η δυνατότητα να αντιδράσει νομικά.

Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές το πιο ειρωνικό δε απ’ όλα είναι ότι, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δικαιολογήσει την διαφορετική μεταχείριση δύο ίδιων ουσιαστικά περιπτώσεων, κάνει χρήση του τεκμηρίου της αθωότητας, της ανάγκης προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων των αιρετών και του κινδύνου να τρωθεί η φήμη και το κύρος τους. Ιδού τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου: «… Η ρύθμιση κρίνεται εύλογη ως λογική συνέχεια και του τεκμηρίου αθωότητας που κατέχει θεμελιώδη θέση στη ποινική δικαιοσύνη. Είναι πράγματι σκόπιμο, ο αιρετός Ο.Τ.Α. που κατηγορείται για κακουργήματα, να τίθεται σε αργία έπειτα από καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό. Η περίπτωση να αρκούσε η απλή παραπομπή του σε Ποινικό Δικαστήριο για τον ίδιο σκοπό κρίνεται ανεπιεικής, καθώς είναι δυνατό με τον τρόπο αυτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο κατηγορούμενος καίτοι δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και είναι πιθανό να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν ζητήματα απρόσκοπτης λειτουργίας του Ο.Τ.Α. στον οποίο υπηρετεί σε περίπτωση καθυστέρησης της περαίωσης της σχετικής διαδικασίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Απρίλιος, 2014, 8:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr