Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος: Ποιοι θα πάρουν έως 370 € από τους δήμους

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο θα δωθεί από το υπουργείο Εργασίας μέσω των δήμων το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος, όπως προβλέπεται από το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα παρέχει επίδομα από 200 έως 370 ευρώ σε δικαιούχους με χαμηλά εισοδήματα, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί με την ανακοίνωση του προγράμματος.

Εντός του μήνα το υπουργείο θα επιλέξει τους δύο δήμους από τους οποίους θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο να επεκταθεί από το 2015 σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στον Απρίλιο θα καθοριστούν επίσης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.  Σε γενικές γραμμές, το επίδομα θα απευθύνεται σε άτομα που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Το όριο του εισοδήματος που θα καθοριστεί, θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε δικαιούχου. Επίσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι, αυτές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ως προς την ακρίβειά τους, κατόπιν διασταύρωσης με τα στοιχεία του Taxisnet και των υπηρεσιών που χορηγούν κοινωνικά επιδόματα όπως ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Απρίλιος, 2014, 9:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr