Τέλος στις επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για όσους χρωστούν στα Ταμεία – Θα γίνεται αυτόματος συμψηφισμός

– Από την 1η Ιουλίου θα παρακρατούνται ποσά από επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος
– Ο συμψηφισμός θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να ενημερώνονται οι φορολογούμενοι
– Η ρύθμιση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει ρύθμιση χρεών.

Από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και η οποία προβλέπει τον αυτόματο συμψηφισμό για χρέη προς τα ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα η ρύθμιση προβλέπει ότι θα παρακρατούνται αυτόματα και χωρίς να ενημερώνονται οι φορολογούμενοι ποσά από επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο συμψηφισμός αφορά φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει ρύθμιση χρεών ή όχι.

Ακόμη κι αν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους, δεν θα παίρνουν επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ, αλλά τα αναλογούντα ποσά θα παρακρατούνται απευθείας από την εφορία και θα πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικά ταμεία μειώνοντας το ποσό που οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στις επόμενες δόσεις.

Για όλη αυτή τη διαδικασία, οι οφειλέτες θα ενημερώνονται κατόπιν εορτής, δηλαδή αφού το ποσό από την επιστροφή φόρου που περίμεναν να πάρουν θα έχει αποδοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Απρίλιος, 2014, 11:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr