Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και «ξεπάγωμα» της κτηματαγοράς

500 ευρώ και άνω σε 1.100.000 δικαιούχους – «Ξεπαγώνει» η κτηματαγορά με νέο Φόρο Υπεραξίας – Πληροφορίες ακόμα και για νέες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Με μισή ντουζίνα «θετικές εκπλήξεις» και ευχάριστα μέτρα από την κυβέρνηση, θα ταξιδέψουν για τα χωριά τους φέτος οι εκδρομείς του Πάσχα.

Με ένα κομπιουτεράκι πλέον θα μπορούν 1,1 εκατομμύρια δικαιούχοι να υπολογίσουν πόσα θα πάρουν, από τα 450 εκατ. ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα εισοδηματικά κριτήρια, το επίδομα θα λάβουν συνολικά 600.000 νοικοκυριά ή 1.000.000 δικαιούχοι. Το επίδομα θα δοθεί μόνον σε όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Όσοι δηλώνουν πως ζουν ως φιλοξενούμενοι δε θα λάβουν τα 500 ευρώ, θα λάβουν 83-167 ευρώ εκείνοι που τους φιλοξενούν.

Μέσα στην ημέρα ή αύριο το αργότερο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο www.gsis.gr, για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως 30 Ιουνίου. Ως κριτήριο τίθεται το εισόδημα του 2012 (δηλωση 2013). Αν έχουν σπίτια και αυτοκίνητα, λαμβάνεται υπόψην και το τεκμαρτό εισόδημα. Το εισόδημα του 2012 δεν εξετάζεται για τους μακροχρόνια άνεργους, αλλά αν απορριφθεί η αίτηση τους θα επανεξεταστεί από Ιούλιο και μετά, βάσει της νέας δήλωσης. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας πρέπει να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, το εφάπαξ επίδομα θα διανεμηθεί ως εξής:

«Θετικές» ειδήσεις

Επιπλέον από σήμερα μπορούν να κάνουν Πάσχα με τα ΙΧ τους όσοι τις κατέθεσαν, αν προσέλθουν στις εφορίες και ζητήσουν άρση ακινησίας για να λάβουν πινακίδες και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του 2014. Αν δεν τα πράξουν τώρα, μπορούν να σχεδιάσουν να το κάνουν πχ του Αγίου Πνεύματος, το καλοκαίρι ή και αργότερα, πληρώνοντας τα μισά ή και λιγότερα τέλη από το κανονικό.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί και η πολυσέλιδη εγκύκλιος για τον φόρο υπεραξίας τον οποίο αναμένει εδώ και σχεδόν μισό χρόνο για να ξεπαγώσει η κτηματαγορά. Αν και ο φόρος είναι γνωστός πλέον (15% επί της υπεραξίας όπως υπολογίζεται σε πωλήσεις ακινήτων μετά το 1995) το ζητούμενο είναι αν θα τον κάνουν δεκτό οι συμβολαιογράφοι για να δεχθούν να συντάσσουν ξανά συμβόλαια, καθως αντιδρούν στις ευθύνες και τις κυρώσεις που τους φορτώνει ο νόμος, για τον υπολογισμό και απόδοση του φόρου από τους ίδιους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλες «θετικές ειδήσεις» πριν το Πάσχα, ακόμα και για νέες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και απόδοση νόμιμων τίτλων ιδιοκτησίας σε δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Απρίλιος, 2014, 10:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr