Μόνιμος μηχανισμός απολύσεων στο Δημόσιο – Τέλος οι συμβάσεις με ενοικίαση υπαλλήλων

Συνεχίζεται η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο με αμείωτο ρυθμό καθώς είναι μνημονιακή υποχρέωση.
Όπως όλα δείχνουν όμως η κατάσταση αυτή ήρθε για να μονιμοποιηθεί. Και η διαθεσιμότητα που πλέον βαφτίζεται κινητικότητα, αλλά και οι απολύσεις μέσω ενός νέου συστήματος αξιολόγησης.

2.000 απολύσεις και 3.000 διαθεσιμότητες τους επόμενους μήνες.

Είναι ήδη σε τροχιά το επόμενο κύμα απολύσεων αλλά και διαθεσιμότητας. Ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει να κλείσει η διαθεσιμότητα με ακόμη 3.000 υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης να περνούν σε αυτό το στάδιο, ενώ και οι απολύσεις θα συνεχιστούν ως απόρροια της διαθεσιμότητας με ακόμη 2.000 υπαλλήλους του δημοσίου που… θα περισσέψουν από τη διαθεσιμότητα να απολύονται στις αρχές του 2015.

Άρση μονιμότητας για νέους υπαλλήλους.

Επί της ουσίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους δεν θα υπάρχει μονιμότητα καθώς ουσιαστικά έχει επιβληθεί δοκιμαστική περίοδος.

Δεν είναι όμως μόνον οι νέοι υπάλληλοι. Από την 1/1/2015 έρχεται και το νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο προβλέπει και μισθολογικές επιπτώσεις για όσους δεν πιάνουν τη βάση.

Η αξιολόγηση θα ρυθμίζει και τους μισθούς ενώ όλα δείχνουν ότι θα δίνει το πλαίσιο για τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας των υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι ουσιαστικά θα βρίσκονται σε μια διαρκεί εναλλαγή θέσεων η οποία θα είναι και υποχρεωτική.
Παράλληλα όμως για τις κενές θέσεις θα υπάρχει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο να είναι πλέον υποχρεωμένο να … κάνει διαγωνισμό για τη φθηνότερη υπηρεσία και έτσι σε πολλές περιπτώσεις να αναγκάζεται να εκχωρεί έργο και υπηρεσίες στους ιδιώτες.

Ταυτόχρονα και για τη μείωση του κόστους επεκτείνεται και στον δημόσιο τομέα ο θεσμός των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων.
Διατηρείται την ίδια ώρα η δέσμευση του δημοσίου για τήρηση του κανόνα 1 προς 5 στη σχέση προσλήψεων απολύσεων, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και η υποχρέωση για μείωση των θέσεων προσωρινής εργασίας κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Απρίλιος, 2014, 9:41 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr