Σε δυο μήνες ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Καστοριά – Αθήνα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα, Τετάρτη 23/4/2014, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δημήτριο Κούκη, ενημερώθηκε ότι  κατόπιν έγκρισης και υπογραφής από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων της ανανέωσης και παράτασης της επιβολής υποχρεώσεων της παροχής δημόσιας υπηρεσίας και της προκήρυξης του διαγωνισμού για την γραμμή Αθήνα – Καστοριά, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση και δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. των σχετικών ανακοινώσεων.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί δύο μήνες (61 ημέρες) μετά τη δημοσίευση των ανακοινώσεων αυτών.

Δεδομένου ότι η Σύμβαση για την εκμετάλλευση της γραμμής Αθήνας – Καστοριάς λήγει στις 31 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και προκειμένου να μην διακοπούν τα δρομολόγια εν μέσω θερινής περιόδου, κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της ισχύουσας Σύμβασης για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, με την προϋπόθεση της συναίνεσης του αναδόχου.

Η κ. Αντωνίου δήλωσε:

« Η διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Καστοριάς με τον χαρακτηρισμό εκ νέου ως άγονη συνεχίζεται κανονικά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δημήτριο Κούκη και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την άμεση ανταπόκριση τους στον προβληματισμό μου για τη λήξη της ημερομηνίας εκμετάλλευσης της γραμμής στις 31 Μαΐου και του κινδύνου που αυτή περιείχε έτσι ώστε να μείνει η Π.Ε. Καστοριάς χωρίς δρομολόγια. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη της διαδικασίας έως την τελική έκβασης της».

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Απρίλιος, 2014, 4:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr