Ένας στους τρεις δηλώνει “φιλοξενούμενος” – Σαρωτικοί έλεγχοι για περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Τουλάχιστον ένας στους 3 φορολογούμενους δηλώνει φιλοξενούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των περυσινών δηλώσεων που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καθοριστούν οι δικαιούχοι του “κοινωνικού μερίσματος”.

Όπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2013, περίπου 1,85 εκατομμύρια φορολογούμενοι συμπλήρωσαν τον συγκεκριμένο κωδικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του υπουργείου είναι πεπεισμένα ότι η εκτεταμένη «φιλοξενία», πέρα από τις πολλές περιπτώσεις που είναι πραγματικές και εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης (επιστροφή στην πατρική κατοικία λόγω έλλειψης εισοδημάτων), υποκρύπτει και περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι που θα γίνουν θα στηριχθούν στα στατιστικά ευρήματα, προκειμένου να φέρουν στο φως περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων, κυρίως από ενοίκια, ή δόλιας υποβολής αίτησης με στόχο την είσπραξη του μερίσματος.

Η μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων ή φίλων. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται και θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 2 φυσικών προσώπων που εμφανίζονται να φιλοξενούν από 60 άτομα ενώ 55 φορολογούμενοι -όλοι φυσικά πρόσωπα- εμφανίζονται να φιλοξενούν από 10 άτομα ο καθένας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Απρίλιος, 2014, 11:08 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr