Μείωση φόρων για επιχειρήσεις να νοικοκυριά προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

Τη μείωση των φορολογικών βαρών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά προαναγγέλλει μέσω του Τύπου της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει, σχετική πρόβλεψη θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι το κοινωνικό μέρισμα των 525 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στο σύνολό του το ταχύτερο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη ώστε να λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι μακροχρόνια άνεργοι με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος.

“Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, “εκπτώσεις” στο προς διανομή ποσό δε θα γίνουν”, ξεκαθαρίζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η υπέρβαση των περυσινών δημοσιονομικών στόχων και το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψαν με τεράστιο κόστος για την ελληνική κοινωνία, αλλά διαβεβαιώνει ότι η βελτίωση που αποτυπώνεται στους αριθμούς θα γίνει αισθητή στην πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, “η επίτευξη του εφετινού δημοσιονομικού στόχου και η ένταξη, ακόμη περισσότερο, του “αφανούς” τμήματος της οικονομίας στο “εμφανές” πεδίο της μπορούν να δρομολογήσουν τη μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όπως θα προβλέπεται και στο επικαροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής”.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Απρίλιος, 2014, 11:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr