Ανατροπές στην πανίδα της Καστοριάς λόγω «οικολογικής» παρέμβασης;

Τον Αυγουστο του 2010 μια διεθνής ομάδα (χωρίς κάποιο πρόσωπο ή υπεύθυνο) για την απελευθέρωση των ζώων αναλάμβανε την ευθύνη για την «απελευθέρωση» 50.000 Βιζόν απο 2 χωριά του νομού Καστοριάς.


Πέραν του τεράστιου οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του νομού Καστοριάς απο την απελευθέρωση τους και την οικονομικό μαρασμό πολλών νοικοκυριών που ζούσαν απο την γούνα (απο δέρμα Βιζόν) υπάρχει και μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος της πανίδας της Καστοριάς.

Το Βιζόν δεν είναι κάποιο ζώο που ζεί στα Βαλκάνια ή στην Ευρώπη αλλά στην Αμερική , κάτι που σημαίνει οτι επιτρέπετε μόνο η κατ’οικον διατροφή του ,είτε εκτροφή του στις μάντρες διοτι η απελευθέρωση του είδους θα προκαλέσει ανατροπές στην  πυραμίδα της πανίδας.

Κάπου εδώ να αναφερθεί οτι τα Βιζόν που απελευθερώθηκαν είναι περισσότερα απο τους κατοίκους της Καστοριάς.

Κάνωντας μια βόλτα στα γύρω της πόλης της Καστοριάς βλέπεις παντού στους δρόμους Βιζόν χτυπημένα απο τα αυτοκίνητα ενώ εντός της Καστοριάς τα βλέπεις μερικές φορές να τριγυρνούν γύρω σου σαν γάτες ή σαν σκίουροι ελεύθερα βοσκώμενα.

Το θέμα δεν είναι το θέαμα όμως , το θέμα είναι η ουσία.
Κάνωντας μια βόλτα στα γύρω χωριά πρός Βορειο Δυτικά (εκει κοντα που ήταν η μία απο τις μάντρες που άνοιξαν) βλέπεις συχνά πυκνά τους κατοίκους να κυνηγούνε Βιζόν απο τα οποία να στάζει αίμα, αίμα γιατι τα Βιζόν είναι αιμοβόρα ζώα και ρουφούν το αίμα απο τις κότες και τα άλλα οικόσητα ή μή πτηνά.
Εκατοντάδες κότες αφανίστηκαν , κότες τις οποίες εκτρέφουν γιαγιάδες για να ζήσουν ή ιδιες ή τα εγγόνια τους (αυγά , κρέας).
Το όλο θέαμα είναι φρικιαστικό αφού βλέπεις 1 Βιζόν να ρουφά το αίμα απο 10 κότες και να τις σκοτώνει εντέλει.

Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στις πάπιες,χήνες,κύκνους της Καστοριάς και τελικά να χαθούνε και αυτά απο την Καστοριά.

Κάποιος θα πρέπει να μελετήσει το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής ή μίας μεγάλης ανατροπής στην πανίδα τόσο της Καστοριάς όσο και σιγά σιγά των γύρω νομών λόγω της ανάπτυξης της κοινότητας του Βιζόν.

Υποσημείωση: Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Καστοριάς έχουνε καταδικάσει το γεγονός του ανοίγματος των μαντρών αυτών.

Πηγή: Προσωπική εκτίμηση

http://forum.gamato.biz


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Οκτώβριος, 2010, 12:27 πμ. στις Κατηγορίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr