Εγκαίνια και ομιλία του ΠΑΝΟΥ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ στο ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, του Άργους και του Βογατσικού, του Κωσταραζίου και της Ασπροκκλησιάς, του Γέρμα, των Αμπελοκήπων και του Μελανθίου, όλου του Δήμου. Τα καταφέραμε!

  • Τα καταφέραμε όλοι μαζί γι’ αυτό και είμαστε εδώ ξανά όλοι μαζί μετά από τρία δύσκολα αλλά παραγωγικά χρόνια. Τα καταφέραμε κόντρα στα ανάλγητα μνημόνια, κόντρα στην κοντόφθαλμη γραφειοκρατία των Αθηνών και την προχειρότητα του Καλλικράτη, κόντρα στη δυσπιστία, τη μιζέρια και τη λάσπη των αντιπάλων μας. Τα καταφέραμε απέναντι σε αυτούς που μας λοιδορούσαν καθημερινά ενώ πολιτευόμασταν σε ένα θεσμικό κενό, για μήνες λόγω της εφαρμογής στην πράξη του δύστροπου Καλλικράτη, την πιο ισχνή οικονομική περίοδο που έζησε η χώρα και οι Δήμοι τα τελευταία σαράντα χρόνια. Απορούν πώς μια νέα ομάδα κατάφερε να λειτουργήσει αρμονικά, με ομαδικό πνεύμα και να βελτιώσει στο μέγιστο τα οικονομικά του Δήμου, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, να προχωρήσει τα μεγάλα έργα υποδομής και να θέσει τις βάσεις για την άμεση υλοποίηση νέων, να λειτουργεί πολύ πιο πάνω από αξιοπρεπώς τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, το ΚΑΠΗ, τη βιβλιοθήκη, το ωδείο, τα αθλητικά στάδια, τα μουσεία και να κρατά ζωντανή τη Βοήθεια στο Σπίτι. Να παραγάγει, μολαταύτα ακόμη και ένα αξιοζήλευτο κοινωνικό έργο εξομαλύνοντας τις οξυμένες ανισότητες που προκάλεσε η ανεργία και η ισοπεδωτική οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων για εκατοντάδες ανήμπορους συμπολίτες μας: ηλικιωμένους με πενιχρή ή καθόλου σύνταξη, ανασφάλιστους χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, άνεργους νέους, μονογονεϊκές οικογένειες και εργαζόμενες μητέρες, και τέλος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, με περηφάνια για όσα πετύχαμε και με αισιοδοξία, για όσα προσδοκούμε.

Καλωσορίζω πρώτα από όλα τους νέους που είναι μαζί μας, γιατί αυτοί χαλυβδώνουν το όραμά μας για αυτή την πόλη γι’ αυτόν τον Δήμο και εν τέλει γι’ αυτήν την χώρα. Μιας νεολαίας που δεν οργίζεται απλώς με το πολιτικό σύστημα ή περιορίζεται στην καταγγελία του, αλλά που τολμά να πολιτεύεται, να επιχειρεί, να καινοτομεί, να δημιουργεί και να σταδιοδρομεί στην γη των πατέρων και των παππούδων της.

Καλωσορίζω τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους γουνέμπορους, τους επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας, του τουρισμού, της ιδιωτικής εκπαίδευσης, των τροφίμων και πλήθος άλλων μικρομεσαίων που συνεχίζουν μια μακραίωνη παράδοση προσφοράς στην τοπική αγορά και την τοπική οικονομία.

Καλωσορίζω, τέλος, τους αθόρυβους σκαπανείς του πρωτογενούς τομέα τους πολυάριθμους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας την πιο δυναμική και παραγωγική ομάδα εργαζομένων στον τόπο μας με την οποία συνεργαζόμασταν και στηρίζαμε κυριολεκτικά καθημερινά.

Φίλες και φίλοι,

Η αθρόα παρουσία σας σήμερα εδώ μας δυναμώνει, μας επιβεβαιώνει και μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο το πολυσχιδές έργο που παράγαμε σε τρία μόλις χρόνια. Γιατί εσείς μόνο, οι πολίτες του Δήμου μπορείτε να κρίνετε αν και πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητά σας, αν οι υπηρεσίες του Δήμου εκσυγχρονίστηκαν, αν οι υποδομές λειτούργησαν και βελτιώθηκαν, αν η κοινωνική προσφορά του ήταν η πρέπουσα. Μας ενθαρρύνεται γιατί σήμερα απορρίψατε τις φωνές της στείρας άρνησης και του μηδενισμού των πάντων, του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης μιας δημοτικής αρχής που κράτησε ψηλά τη δέσμευσή της για χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου με ταυτόχρονη έντιμη και ανθρώπινη συμπεριφορά προς τον πολίτη.

Και χρηστή διαχείριση των οικονομικών σημαίνει εσύ να πετυχαίνεις να εξοφλείς χρέη και οφειλές του Δήμου που κληρονόμησες από το παρελθόν και συγχρόνως να λειτουργείς τις υπηρεσίες και να τρέχεις έργα χωρίς να δημιουργείς νέα οικονομικά βάρη στο Δήμο όταν η χρηματοδότησή του έχει μειωθεί κατά 70%. Εσείς το καταλάβατε, το κράτος μας το επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο αφού το Παρατηρητήριο για τα οικονομικά των Δήμων μας κατέταξε στους Δήμους εκείνους που πέτυχαν άνετα τους οικονομικούς στόχους του Προϋπολογισμού τους. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι όσοι δεν θέλουν να το δουν υποκινούμενοι από το στενό προσωπικό τους και μόνον συμφέρον. Και ευτυχώς αυτοί είναι πολύ λίγοι και αριθμητικά και ψυχικά.

Η δημοτική μας ομάδα μέσω της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, δεν έκανε ένα έργο που φαίνεται μόνο στα χαρτιά, όπως οι γνωστοί θέλουν να υποστηρίζουν. Έκανε ένα άλμα προς τα εμπρός ένα «άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», όπως λέει και ο ποιητής, γιατί έθεσε τις βάσεις για να συζητήσουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, τώρα, άμεσα, το μέλλον και την προκοπή που οραματιζόμαστε για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Ο Δήμος μας ξεκόλλησε από τη στασιμότητα τρία χρόνια πριν, για όσους δεν το κατάλαβαν, και όσοι την επικαλούνται κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια όταν μιλάνε για το χθες, όταν φαντάζονται σκάνδαλα, λερώνουν υπολήψεις ανθρώπων και αφήνουν απίστευτες υπόνοιες για υπαλλήλους και αιρετούς, όταν καταγγέλλουν αόρατα συμφέροντα και σκαρφίζονται τρόπους να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή. Ματαιοπονούν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αλλά η έλλειψη επιχειρημάτων, προγράμματος, ιδεών και, αλλοίμονο, ακόμη και υποψηφίων, από την απέναντι όχθη, τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη μάχη οπισθοφυλακών. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκαλύψουν την πολιτική γύμνια και αβελτηρία τους την αρχομανία τους και τον αμοραλισμό τους με την επιδίωξη με κάθε μέσο της αναρρίχησης στον δημαρχιακό θώκο. Ο σκοπός για αυτούς αγιάζει τα μέσα αλλά ο λαός σύντομα θα τους δώσει την πρέπουσα ηχηρή απάντηση όπως έκανε και το 2010. Περιθώρια για πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν. Αυτοί που άσκησαν διοίκηση σε πολύ καλύτερα από τα δικά μας χρόνια και φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, αυτοί που ούτε μια στιγμή δεν έκαναν την αυτοκριτική τους και μανιωδώς αντιπολιτεύτηκαν εξ αρχής μια δημοτική αρχή που είχε την εντολή από ένα συντριπτικό ποσοστό των συμπολιτών μας, αυτοί που φοράν ακόμη τις κομματικές παρωπίδες και χωρίζουν τους πολίτες σε δικούς μας και δικούς τους, και θέλουν τον πολίτη πελάτη και τον Δήμο τρόπαιο για εξόφληση γραμμάτιων, σε αυτούς κρατήστε την πλάτη σταθερά γυρισμένη και αφήστε τους να ζουν στο παρελθόν.

Η Ελλάδα γύρισε μια δύσκολη σελίδα, ο Δήμος μας γύρισε σελίδα, και ξέρουμε ότι τώρα που αχνοφαίνεται ένα φως στην άκρη του τούνελ δεν θα αφήσετε ούτε τη φλόγα να σβήσει, ούτε την ελπίδα να χαθεί. Αν καταφέραμε όσα καταφέραμε με μνημόνια και Καλλικράτη, φανταστείτε τι μπορούμε να αλλάξουμε με την ομάδα μας αν η φορά των πραγμάτων ιδίως στην οικονομία γίνει ευνοϊκότερη. Η επιλογή του συνδυασμού μας της «Προτεραιότητας στον Πολίτη», γνωρίζουμε ότι είναι όντως μονόδρομος, το ζούμε σε κάθε γωνία της πόλης που πηγαίνουμε σε κάθε χωριό που βρισκόμαστε. Όμως, προσέξτε, αυτό δεν μας κάνει αλαζόνες και υπερφίαλους, αλλά μας γεμίζει ευθύνη καθώς βλέπουμε ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες ακουμπούν πάνω μας τα πιστεύω τους, τις ελπίδες τους, τις προσδοκίες τους, τους φόβους και τα προβλήματά τους, καθώς εναλλακτική δεν υπάρχει.

Γι’ αυτό με περίσκεψη, σοβαρότητα και περισσή ευθύνη συγκροτήσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα ένα ψηφοδέλτιο όχι νίκης, αυτή είναι δεδομένη, αλλά προοπτικής για το αύριο του Δήμου μας με τη σκέψη μας στραμμένη στη ανάπτυξη, στους άνεργους, στις νέες μητέρες, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον τουρισμό, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους μετανάστες. Με άλλα λόγια στον άνθρωπο. Εκεί είναι και η ουσιαστική διαφορά μας με τους αντιπάλους μας, στην προτεραιότητα που δίνουμε στον απλό πολίτη, στο να τον αφουγκραζόμαστε πριν αποφασίσουμε, να διαβουλευόμαστε μαζί του, ανθρώπινα, ειλικρινά και διακριτικά να του δίνουμε ένα χέρι βοήθειας στο όποιο πρόβλημά του, να έχουμε μόνιμα ανοιχτή την πόρτα του Δήμου σε αυτόν και στα συλλογικά όργανα που συμμετέχει.

Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτήθηκε με καθαρά αυτοδιοικητικά και τοπικά κριτήρια. Είμαστε το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο του Δήμου Άργους Ορεστικού που κατέρχεται στις επόμενες εκλογές με 96 υποψηφίους και το μοναδικό στο οποίο συμμετέχουν πολίτες από όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Η περιφερειακή συνείδηση του συνδυασμού μας αντανακλάται, λοιπόν, στην ισόρροπη γεωγραφική διασπορά του. Ωστόσο, υπάρχει και ανάλογη κοινωνική διασπορά. Όλα τα ηλικιακά και κοινωνικά στρώματα του Δήμου απαντώνται στο ψηφοδέλτιο μας: υπάρχουν νέοι κάτω των 30 ετών αλλά και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, επιχειρηματίες αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων, αγρότες, κτηνοτρόφοι, και γυναίκες, με την ανάλογη ποικιλία μορφωτικών επιπέδων.

Βέβαια, η πρωτοφανής αυτή συσπείρωση του ψηφοδελτίου μας, κατέστη δυνατή μόνο με τη συμμετοχή πολιτών από όλους του πολιτικούς χώρους. Η πολυφωνία ανθρώπων από διαφορετικά ιδεολογικά μετερίζια δεν είναι η αδυναμία αλλά το πλεονέκτημα του συνδυασμού μας. Προσωπικότητες πολιτικοποιημένες και όχι δογματικά προσηλωμένες στις κομματικές επιταγές υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σε όλα τα κόμματα. Το να ομονοήσουν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι για το κοινό καλό, κλείνοντας τα αυτιά στις κομματικές Σειρήνες, δεν είναι αυτονόητο ούτε εύκολα κατορθωτό στη χώρα μας ακόμα και στο επίπεδο ενός μικρού δήμου. Εμείς το πετύχαμε και κάναμε σημαία μας αυτήν την ομόνοια ήδη πρωτοπορώντας και στο σημείο αυτό από το 2006. Την ώρα που άλλοι συνωστίζονταν, και συνωστίζονται ακόμη ως ετερόφωτοι αστέρες, σε κομματικά γραφεία για το περιβόητο χρίσμα εμείς το απορρίψαμε και η κοινωνία μάς επιβράβευσε πανηγυρικά. Η ανεξαρτησία δεν είναι για μας, λοιπόν, μια καιροσκοπική σημαία ευκαιρίας, ούτε γράμμα κενού περιεχομένου, είναι χειροπιαστή πρακτική, είναι τα ίδια τα πρόσωπα με σάρκα και οστά. Αυτή την ανεξαρτησία, την πολυχρωμία, την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα, στην έκφραση ιδεών και προσώπων διαφυλάξαμε και θα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. Και ας ζούμε «στη χώρα των παράλληλων μονολόγων» του Σεφέρη, μαζί και αυτό το αλλάξαμε….

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Το πραγματικά αυτό πλήρως ανεξάρτητο, πολυπαραγοντικό και αποκλειστικά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, έγινε κατορθωτό χάρις στην διάθεση για εθελοντική συμμετοχή των παρακάτω συμπολιτών μας, που με προθυμία και χαρά δέχτηκαν την πρόκληση της άδολης προσφοράς στα κοινά. Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας παρουσιάζω απόψε αυτούς με τους οποίους κάναμε το άλμα και αυτούς με τους οποίους θα συνεχιστεί….

Νιώθω βαθειά συγκινημένος από το αγκάλιασμά σας, το πάθος σας.

Νιώθω το χρέος απόψε να βαραίνει ακόμη περισσότερο πάνω μου.

Όλοι μαζί στον αγώνα, στην προσπάθεια για την προκοπή αυτού του τόπου.

Στις 18 Μαίου μαζί και πάλι θα γιορτάσουμε τη νίκη

Γειά σας και με τη νίκη…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάιος, 2014, 1:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Εγκαίνια και ομιλία του ΠΑΝΟΥ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ στο ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ”

  1. eisagomenos

    Και το πρόγραμμα του σχηματισμού?

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr