Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στον alphafm.gr

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Π.Σ με την ομάδα του Γιώργου ΔΑΚΗ:

Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο, είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του κ.Δακή. Ήταν πρόκληση για μένα. Η προσέγγιση του κ.Δακή προς το πρόσωπό μου ήταν ανθρωποκεντρική και οι συζητήσεις μας ήταν ουσιαστικές, όπως το επιθυμούσα. Πριν απαντήσω θετικά για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, συμβουλεύτηκα την οικογένεια μου, τους φίλους μου και ανθρώπους που εκτιμώ, επιτυχημένους επαγγελματίες και οικογενειάρχες αλλά και έμπειρους στην αυτοδιοίκηση με ουσιαστική προσφορά στα κοινά του τόπου μας. Είχε ωριμάσει πλέον στο μυαλό μου η ιδέα ,να σηκωθώ επιτέλους από τον αναπαυτικό καναπέ του σπιτιού μου και από την καρέκλα του γραφείου μου, και να εκφράσω την οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή κριτική που έκανα όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, με την συμμετοχή μου. Καταρχήν σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο και έπειτα ως περιφερειακός σύμβουλος, εφόσον αυτό το επικροτήσουν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους.

Για εσάς πιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα:

Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε την τόλμη και τον τρόπο για να το πετύχουμε. Παρακάτω αναφέρω κάποια παραδείγματα:

  • στον τομέα της γούνας, όπου υπάρχουν δύο σύνδεσμοι με διαφορετική φιλοσοφία.
  • στον τομέα του τουρισμού, όπου δεν υπάρχει συλλογική στρατηγική και προβολή.
  • στον πρωτογενή τομέα, όπου ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί τα φασόλια και τα μήλα της περιοχής μας, δεν βρίσκονται στην αγορά στην θέση που το αξίζουν.
  • Στον τομέα εκμετάλλευσης των δασών, όπου η παράνομη υλοτομία ανθεί και οι συνεταιρισμοί συνέχεια αποδυναμώνονται ή χωρίζονται και πολλαπλασιάζονται.

Εφόσον βρούμε τον τρόπο συνεργασίας και ομοψυχίας σε όλα τα παραπάνω, τότε είμαι σίγουρος, κάποια σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας θα αποτελέσουν παρελθόν αφού με την συνεργασία και την ομοψυχία, θα στηρίξουμε πραγματικά τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Οι παρεμβάσεις των περιφερειακών συμβούλων,οι προτάσεις τους, μπορούν να επηρεάσουν μια αρνητική απόφαση του περιφερειάρχη:

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι οφείλουν να είναι παρών και διαβασμένοι σε κάθε συμβούλιο. Πρωτίστως όμως πρέπει να έχουν όραμα, πυγμή και γνώση. Βεβαίως και μπορούν να επηρεάσουν μια αρνητική απόφαση του περιφερειάρχη για την περιοχή μας. Αρνητική απόφαση για την περιοχή μας από τον περιφερειάρχη, σημαίνει και όχι καλή προετοιμασία και τεκμηρίωση από τους περιφερειακούς συμβούλους. Και αν υπάρξει κάποια στιγμή τέτοια περίπτωση, τότε θα πρέπει να ζητάμε κάποιο αντιστάθμισμα.

Τα κόμματα παίζουν ρόλο, έχουν λόγο στο εσωτερικό της ομάδας σας:

Κατηγορηματικά σας απαντώ, όχι. Το δικό μου παράδειγμα είναι αρκετό. Είμαι μέλος μίας οικογένειας όπου ο πατέρας μου προέρχεται από τον αριστερό χώρο και η μητέρα μου από τον δεξιό. Ένας από τους λόγους που συμμετέχω είναι και για να κάνω την δική μου υπέρβαση όσον αφορά τις κομματικές σκοπιμότητες.

Περιφερειακή αυτοδιοίκηση με η χωρίς κόμματα:

Σαφώς χωρίς κόμματα. Υπάρχει πλήθος αξιόλογων συμπολιτών μας που απέχει από την αυτοδιοίκηση, λόγω των κομμάτων και τι προκάλεσαν αυτά. Είναι καιρός να κοιτάξουμε την αυτοδιοίκηση με νέα αντίληψη και νοοτροπία. Είναι καιρός να τολμήσουμε. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας. Δεν θα μας στρώσει κανείς το κόκκινο χαλί για να συμμετέχουμε.

 

Θεόδωρος Αντωνίου-Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ.Δακή

Τα επόμενα 5 χρόνια μπορούν να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στην Π.Ε Καστοριάς και Ποια είναι τα πέντε μεγάλα ζητήματα για τα οποία τα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσετε τους αγώνες σας:

Και Μπορούν και Πρέπει να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη. Με το καινούργιο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, την 5η Προγραμματική Περίοδο δηλαδή, θα υπάρχουν τα εργαλεία εκείνα και τα κονδύλια που θα μπορούν εφόσον εμείς τα διαχειριστούμε σωστά να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στην περιοχή μας. Η στρατηγική και η στόχευση του Σ.Ε.Σ. είναι ¨κλειδί¨ για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Για τους τομείς που αφορούν τα παιδιά μας- όπως το περιβάλλον, την ανεργία, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές και τον υγιή αθλητισμό -είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ, να προτείνω, να συνεργαστώ, να μελετήσω…Δεν θα αφήσουμε κανένα ευρωπαϊκό κονδύλιο ανεκμετάλλευτο που πάντα θα είναι σωστά στοχευμένο .

Η επαγγελματική σας εμπειρία μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπει η Καστοριά σε αναπτυξιακή πορεία:

Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να βοηθήσω με την εμπειρία μου, να έχει η Π.Ε Καστοριάς την αναπτυξιακή πορεία που της αξίζει.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Είχα αναλάβειΜελέτες & επιβλέψεις στρατιωτικών έργων , από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Οκτώβριο του 2002 , από τον βαθμό Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού του Ε. Σ. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2008 ήμουν επιστημονικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Καστοριάς. Διαχειριζόμουν το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα, είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Καστοριάς. Διαχειρίζομαι το πρόγραμμα ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER του ΠΑΑ 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, είμαι συντονιστής και τεχνικός ασφαλείας στον κάθετο άξονα -της Εγνατίας- Κορομηλιάς-Κρυσταλλοπηγής.

Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο περιφερειακό, κρίσιμο συμβούλιο:

Εφόσον οι συμπολίτες μου, με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, προτεραιότητά μου θα είναι να τιμήσω με το ήθος μου, την υπευθυνότητά μου και την εργατικότητά μου, την επιλογή τους. Πάντα να είμαι παρών στο περιφερειακό συμβούλιο, διαβασμένος και με άποψη.

Και για να απαντήσω στους φίλους μου, όχι δεν θα αλλάξω χαρακτήρα.

Το προσωπικό μου στίγμα λοιπόν, θα είναι συνυφασμένο με το στίγμα των συμπολιτών μου. Η ενεργή συμμετοχή όλων. Θέλω να γίνει πιο αρμονική και πιο παραγωγική η σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης. Θέλω μετά από αυτή την πενταετία, οι συμπολίτες μου να νιώσουν συνυπεύθυνοι για τις καλές αλλά και για τις κακές επιλογές.

Κατεβάστε την συνέντευξη

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2014, 8:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr