Αυτά είναι τα μέτρα σοκ για τα επόμενα 3 χρόνια… τουλάχιστον- ‘Ίσως χρειαστούν και νέα.Δείτε και σε video τα μέτρα.

19:46 – Με αυτά τα μέτρα θα ζούμε από αύριο. Στα πολύ μαλακά οι μειώσεις για τους βουλευτές

– Ψαλίδι στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου αλλά και στις συντάξεις του ιδιωτικού – Μπαίνει πλαφόν-  Δεν κόβονται τα δώρα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα- Μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% και αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 10%– Εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών στον δημόσιο από το 2011.Διαβάστε ποιά


είναι τα νέα σκληρότατα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού προκειμένου να γλιτώσει η χώρα από την χρεωκοπία.

Αναλυτικά τα μέτρα:

– Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ απο 21% σε 23%, απο 10% σε 11% και απο 5% σε 5,5%
– Αύξηση κατά 10% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά
– Αύξηση των φόρων πολυτελείας κατά 10%
– Έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

– Αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων
– Φορολόγηση των αυθαιρέτων
– Τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

– Δραστική περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα: Για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων,το δώρο του Πάσχα θα είναι 250 ευρώ, το επίδομα της αδείας 250 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ και θα χορηγούνται σε μικτές αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ το μήνα.
–  Για τις συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το επίδομα Πάσχα θα είναι 200 ευρώ, το επίδομα άδειας 200 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 400 ευρώ και θα χορηγούνται σε συντάξεις που δεν ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ το μήνα.
– Περικόπτονται περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
– Περικόπτονται κατά 3% οι μισθοί των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που δεν έχουν επιδόματα
– Μειώνονται οι υψηλές συντάξεις με την επιβολή εισφοράς ΛΑΦΚΑ
– Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για την 3ετή περίοδο του προγράμματος
– Αναστέλλεται η χορήγηση της 2ης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
– Αύξηση του ορίου απολύσεων
– Μείωση των αποζημιώσεων
– Αύξηση της ελάχιστης περιόδου εισφορών απο τα 37 στα 40 έτη έως το 2015
– Αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης με βάση το προσδώκιμο της ζωής (αυτό με βάση το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες μπορεί να σημαίνει και πως οι γυναίκες θα δουλεύουν περισσότερο)
– Περιορισμό της πρόωρης συνταξιοδότησης
– Αύξηση του ελάχιστου ορίου στα 60 έτη
– Μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε 3
– Εφαρμογή της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 χρόνια απο το 2011 και έως το 2013.
– Αναπροσαρμογή των υπερωριών που σημαίνει δραστική περικοπή τους
– Αναπροσαρμογή, δηλαδή μείωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες

– Μαχαίρι στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ για το 2010
– Ίδρυση ενιαίας αρχής μισθοδοσίας στο δημόσιο
– Θέσπιση ενιαίου μισθολογίου
– Αλλαγές στο σύστημα των προμηθειών κυρίως στα νοσοκομεία.

Τραπεζικό σύστημα

– Δημιουργία ειδικού ταμείου για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού σύστηματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα στις τράπεζες και θα τροφοδοτείται από τα κεφάλαια του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό ότι τα σκληρά μέτρα είναι μονόδρομος αλλιώς η χώρα θα πάει για χρεωκοπία. Πριν ανακοινώσει τα μέτρα, έκανε λόγο για εκτροχιασμό του ελλείμματος το 2009, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στόχος για το 2010 είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5%. Ο στόχος για το 2011 είναι να βρεθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2012 είναι τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όπως και για το 2013. Η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% όπως ορίζει η συνθήκη του Μάαστριχτ είναι στόχος που θα πρέπει να έχει επιτευχθεί έως το τέλος του 2014. Όσον αφορά το χρέος ο κ. Παπακωνσταντίνου προέβλεψε αύξησή του έως το 140% του ΑΕΠ και σταδιακή μείωσή του από το 2014.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι κάθε τρεις μήνες η χώρα θα ελέγχεται από την τρόικα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν η πορεία των ήδη ανακοινωθέντων μέτρων δεν έχει την εξέλιξη που θα ήθελαν τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η τρόικα.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το αργότερο έως την Τρίτη θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο με όλα αυτά τα σκληρά μέτρα στη Βουλή για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Νέα μέτρα;
Πάντως οι ελεγκτές δήλωσαν οτι θα μας παρακολουθούν κάθε τρεις μήνες ενω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωση της, τονίζει οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να υιοθετήσουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί. «Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ουσιαστικής σημασίας, οι ελληνικές Αρχές να είναι έτοιμες να πάρουν πρόσθετα μέτρα τα οποία ίσως αποδειχθούν κατάλληλα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάιος, 2010, 7:51 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr