Τι κρύβουν τα εκκαθαριστικά που έρχονται τον Ιούνιο – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο ακινήτων και ποιοι λιγότερο

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και πλήρως δομημένα οικόπεδα, προκύπτουν με το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων το οποίο καθιέρωσε από φέτος η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι μειώσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους περισσότερους από τους φορολογούμενους θα κυμαίνονται από 15% έως 23%.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ενώ και ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβληθεί φέτος με την μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο και συντελεστές φόρου μειωμένους .

Ετσι, ακόμα και ιδιοκτήτες με πολυτελείς κατοικίες ακόμα και σε ακριβές περιοχές θα δουν τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία τους να μειώνεται έως και 23%.

Μειώσεις θα προκύψουν και για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που έχουν καλύψει πλήρως τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου τους.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν τον Ιούνιο.

Από την άλλη, ο ΕΝΦΙΑ φέρνει αυξήσεις φορολογικών επιβαρυνσεων για φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία που αποτελείται κατα κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη, ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα κι ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια καθώς και γενικότερα για όσους έχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα καθώς και αδόμητα οικόπεδα.

Ο νόμος θα επιβαρύνει με αυξημένους φόρους και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και όσους έχουν κατοικίες με ημιυπαίθιους που τακτοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2013.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Μάιος, 2014, 3:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr