Επιθέσεις σε Πετσάλνικο newsit.gr : »Πρόκληση από τον πρόεδρο της Βουλής»

20:14 – Οι υπάλληλοι της Βουλής θα εξακολουθούν να παίρνουν -αν και μειωμένους κατα 20-25%- τον 15ο και 16ο μισθό!

Οι υπάλληλοι της Βουλής θα υποστούν περικοπές αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν 16 μισθούς. Κι αυτό γιατί ο 15ος και 16ος μισθός δεν λογίζονται ώς μισθοί αλλά ώς επιδόματα. Ετσι δεν

κόβονται, αλλά μειώνονται κατα 20-25%.

Τα μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής:
– Η μείωση κατά 8%  των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.
– μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.
– μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης» (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).
–  Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα  Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

Παράλληλα ο κ. Πετσάλινος ανακοίνωσε και τα μέτρα για τους βουλευτές:
– Κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.
– Εκτός απο τη μείωση κατα 12% που αποφασίστηκε τον περαμένο Μάρτιο, μειώνεται περεταίρω κατα 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται και μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος ζήτησε από τους
βουλευτές να παραιτηθούν των δώρων τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως η Βουλή των Ελλήνων, «οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάιος, 2010, 8:18 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr