Ποιοι δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ως το τέλος του μήνα θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι γεγονός. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά σε δύο δήμους της χώρας και σύντομα θα επεκταθεί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασ.Κεγκέρογλου μετά την υπογραφή της ΚΥΑ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει απ’ τον Σεπτέμβριο σε πιλοτικό επίπεδο και από το 2015 θα επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο

Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι τα 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Άνεργοι χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 200-230 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.

Έγγαμοι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 300 ευρώ το μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση

Έγγαμοι άνεργοι με δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ χωρίς περιουσιακά στοιχεία και ανασφάλιστος θα δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιούνιος, 2014, 11:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ποιοι δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”

 1. Ante_geia

  ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ 4800 ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΑΦΟΥ 3000 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟ 1800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ? ΕΙΣΤΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ.

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr