Ένα χιλιάρικο στην εφορία – Τα εκκαθαριστικά φέρνουν αυξήσεις φόρων που σοκάρουν

Μαύρο καλοκαίρι περιμένει φέτος τους Έλληνες φορολογούμενους. Τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων δείχνουν συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας.

Τα πρώτα στοιχεία τοποθετούσαν τον φόρο στα 850 ευρώ κατά μέσο όρο, όμως όσο περνάει ο καιρός και κατατίθενται περισσότερες δηλώσεις το… νούμερο αυξάνεται και ήδη έχει ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια και με περίπου 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις να έχουν κατατεθεί προκύπτει ότι οι τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους θα έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό. Τα στοιχεία απ’ την εκκαθάριση μέχρι προχθές δείχνουν ότι είναι χρεωστικά 748.884 εκκαθαριστικά ή το 37,85% του συνόλου είναι χρεωστικές, με συνολικό ποσό φόρου 759,34 εκατ. ευρώ ή 1.014 ευρώ κατά μέσο όρο.

415.423 δηλώσεις ή το 21% του συνόλου είναι πιστωτικές με συνολικό ποσό επιστροφής φόρου 89,08 εκατ. ευρώ ή 214,43 ευρώ κατά μέσο όρο. – 814.020 δηλώσεις ή το 41,15% είναι μηδενικές.

Τέσσερις φόροι σε έναν και διπλή δόση μέσα στον Ιούλιο για εισόδημα και ακίνητα

Ανάλογα με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του κάθε φορολογούμενου το εφετινό εκκαθαριστικό μπορεί να περιλαμβάνει ως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους.
Τον φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Η αποπληρωμή ξεκινάει στο τέλος Ιουλίου και για το μεν εισόδημα είναι σε τρεις δόσεις για τον δε φόρο ακινήτων έξι μηνιαίες.

Σιωπηρή παράταση στη δήλωση όχι όμως και στην πληρωμή των φόρων

Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι πάμε σε μια παράταση στην υποβολή των δηλώσεων.
Αυτή δεν αναμένεται να είναι επίσημη και δεν θα ξεπερνά τις 20 ημέρες, σύμφωνα με τις έως τώρωα πληροφορίες, ενώ παράλληλα όσοι δεν κάνουν εμπρόθεσμη δήλωση (ως το τέλος του Ιουνίου) θα υποχρεωθούν να πληρώσουν και πρόστιμο.
Η παράταση στην υποβολή της δήλωσης όμως δεν σημαίνει ότι ο φορολογούμενος παίρνει παράταση και στην πληρωμή του φόρου αφού η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει πληρωθεί ως την 31 Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα η δεύτερη δόση θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2014.
Όταν ο φόρος πληρωθεί εφάπαξ μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιούνιος, 2014, 8:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr