Μείωση στον φόρο καυσίμων – Η κυβέρνηση βάζει το θέμα στην τρόικα – Μέτρο που δεν απέδωσε η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο

Πλέον είναι δεδομένο ότι εκτός από την ειδική εισφορά η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την τρόικα και τη μείωση του φόρου των καυσίμων.

Μόλις χθες υπήρξε η επίσημη παραδοχή ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά αντίθετα ενώ οι πολίτες πάγωσαν για δύο χειμώνες υπήρξε μείωση της τάξης των 400 εκατομμυρίων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση έπεσε κατά τουλάχιστον 30% σε όλη τη χώρα και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες καθώς οι πολίτες επέλεξαν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Έτσι τώρα εξετάζεται η μείωση του φόρου. Το πόσο είναι υπό συζήτηση ωστόσο όλα δείχνουν ότι ίσως οι τιμές γυρίσουν πίσω δύο χρόνια με το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στο ένα ευρώ και κατά πολύ φθηνότερο για όσους έχουν δικαίωμα επιδόματος το οποίο θα συνεχίσει να δίδεται.

Ταυτόχρονα και καθώς η κατανάλωση πετρελαιοειδών έχει πέσει τα τελευταία χρόνια με την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης να παίρνουν την ανηφόρα εξετάζεται μείωση και σε αυτό το επίπεδο, όμως είναι μια κίνηση που δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομα.

Όλα αυτά η κυβέρνηση θα τα ρίξει στο τραπέζι με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο και με ένα ακόμη όπλο. Τον ΦΠΑ στην εστίαση που μετά τη μείωση από το 23% στο 13% έδειξε μια αύξηση στα έσοδα 1κατά 100 εκατομμύρια ευρώ πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιούνιος, 2014, 8:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr