Νέα ρύθμιση χρεών ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας

Γη και ύδωρ αναμένεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου οι δανειστές να δεχθούν βελτιώσεις στους όρους των δύο ρυθμίσεων χρεών που, ενώ τρέχουν εδώ και έναν χρόνο, δεν έχουν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρει το euro2day.gr.

Μάλιστα, στα ασφαλιστικά Ταμεία διαβλέπουν ότι τους επόμενους μήνες ο ρυθμός εξυπηρέτησης των δόσεων θα μειωθεί περαιτέρω και πιέζουν με τη σειρά τους για βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Βέβαια, η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι δόσεις, αλλά αυτά καθ’ αυτά τα υπέρογκα ποσά που έχουν μαζευτεί, ενώ πιέζουν, προκειμένου να υπάρξει ένα ξεσκαρτάρισμα, με διαγραφή των οφειλών αυτών που προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

Στο υπουργείο Εργασίας έχουν πρακτικά έτοιμη στο συρτάρι νομοθετική διάταξη και περιμένουν το «ΟΚ» είτε από τους εκπροσώπους των δανειστών είτε από το Μαξίμου, προκειμένου να την καταθέσουν στη Βουλή.

Ποια ρύθμιση έχει ετοιμάσει το υπουργείο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διάταξη αυτή προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2013, ώστε να μπορούν χιλιάδες οφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση της «νέας αρχής» των 36 (πλέον) δόσεων.

Στη διάταξη που έχουν συντάξει στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων από κοινού με τις διοικήσεις των ταμείων, δίνεται το δικαίωμα σε όσους χρωστούν στα ταμεία, κυρίως στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, εισφορές του 2013, να υπαχθούν στη ρύθμιση της «νέας αρχής», χωρίς να χρειάζεται να κινδυνεύσουν με ένδικα μέσα ή κατασχέσεις.

Έτσι, όσοι κάνουν χρήση αυτής της διάταξης, δεν θα χρειαστεί να υπαχθούν στην «πάγια» ρύθμιση των 12 δόσεων, άρα θα καταβάλουν μικρότερο αντίτιμο σε μηνιαία βάση.

Η βασική ένσταση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, που βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις στο υπουργείο Εργασίας, είναι ότι μπορεί μεν με αυτόν τον τρόπο να αυξηθούν τα έσοδα του 2014, θα μειωθούν, όμως, το 2015, όπου θα πρέπει να πληρωθούν τα κεφαλαιοποιημένα χρέη…

Άλλωστε, στα ασφαλιστικά Ταμεία γνωρίζουν ότι οι ρυθμίσεις εξυπηρετούνται το πρώτο διάστημα, ενώ, στη συνέχεια, οι πληρωμές μειώνονται και, στη συνέχεια, διακόπτονται.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιούνιος, 2014, 7:19 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr