Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν τις επιχειρήσεις – Με κατασχέσεις απειλούνται πάνω από 260.000

Ένα βήμα πριν από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται περισσότερες από 260.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η ρύθμιση «Νέα Αρχή», που συμφωνήθηκε με την τρόικα και τέθηκε σε ισχύ με νόμο, παραμένει ουσιαστικά νεκρή για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, στελέχη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκτιμούν ότι εάν σταδιακά και μέσα στους επόμενους δύο μήνες δεν υπάρξει νέα ρύθμιση, βελτιωτική της υφισταμένης, χιλιάδες επιχειρήσεις, όχι μόνο μικρές αλλά και μεγάλες, θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία και σε αυτή την περίπτωση το κόστος για τα ταμεία θα είναι ανυπολόγιστο.

Τραγική η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στον ΟΑΕΕ, μέχρι το Σεπτέμβριο χρειάζονται τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, πλέον της προβλεπόμενης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι υποχρεώσεις του φορέα μέχρι το τέλος του έτους.

Στο ΙΚΑ, η πρόβλεψη για την είσπραξη 1,22 δισ. ευρώ εντός του έτους από την εφαρμογή της «Νέας Αρχής» ίσως αποδειχτεί όνειρο θερινής νυκτός εάν δεν υπάρξουν επεμβάσεις στο σύστημα προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι όσοι ενώ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές για τα προ του 2013 χρέη τους, δεν είναι σε θέση να καταβάλουν παράλληλα και τις τρέχουσες εισφορές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για τη διάσωση των επιχειρήσεων αλλα και των ταμείων που αντιμετωπίζουν τη συνεχή μείωση των εσόδων τους ακόμη και από τις τρέχουσες εισφορές, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει είτε τη διαγραφή χρεών για δύο παλαιότερα έτη, είτε την αντιστάθμιση της οφειλής με παράταση κατα δύο χρόνια της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το ΙΚΑ προτείνει να αυξηθούν οι δόσεις σε 72 και πάνω, ώστε να διευκολυνθεί και η εξυπηρέτηση των παλαιών και των τρεχουσών εισφορών. Ζητεί επίσης την κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.2013, παροχή εκπτώσεων επι των πρόσθετων τελών για εφάπαξ εξόφληση απο 25% έως 60% και κατάργηση του επιτοκίου 8,15%.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιούνιος, 2014, 6:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr