Προς παράταση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις

Γνωστή έγινε η πρόθέση της νέας Γενικής Γραμματέως Δημόσιων Εσόδων κ Σαββαΐδου να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που λήγει την 25η Ιουλίου.
Σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου εμφανίσθηκε θετική στο αίτημα για παράταση των ημερομηνιών υποβολής για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που λήγουν στις 31 Ιουλίου, αλλά και στην μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της εκπρόθεσμης διακοπής των επιχειρήσεων που εκπνέει στις 25 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έπρεπε να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών (έξοδα) από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία). Για αγρότες και φορολογούμενους χωρίς υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων), Δημόσιο και ΝΠΔΔ η συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων θα υποβληθεί σε ετήσια βάση έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015.
Ομοίως, έως τα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών (έσοδα) από όσους φορολογούμενους έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία), αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ (φυσικά πρόσωπα), από αγρότες ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, καθώς και από μη υπόχρεους υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων).dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούνιος, 2014, 10:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr