ΟΑΕΔ: Ποιους αφορά το πρόγραμμα για τους 16.000 ανέργους χαμηλών προσόντων – Οι ειδικότητες και οι ηλικίες

Στα μέσα Ιουλίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τις λεπτομέρειες του προγράμματος ύψους 112 εκατ. ευρώ για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που έχουν χαμηλά προσόντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόσκληση θα αφορά ανέργους:

–       Ηλικίας 30 έως 55 ετών

–       Που εργάζονταν ως εργάτες-τεχνίτες σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας όπως τα έργα υποδομής, η ενέργεια, η ανακύκλωση και οι νέες τεχνολογίες

Το πρόγραμμα που έχει προεγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, δηλαδή του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) ως εμπροσθοβαρές στο κεφάλαιο της καταπολέμησης της ανεργίας θα περιλαμβάνει:

• θεωρητική κατάρτιση

• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της  οικονομίας

• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και

• εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και παροχή σημαντικών κινήτρων στις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίζουν και μετά το τέλος του, να απασχολούν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα εφαρμοστεί μετά την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας προς τον Οργανισμό ως Δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δράση «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 07, 08, 09 «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούλιος, 2014, 11:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr