Με επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά ο Χ.Γκοσλιόπουλος ζητά δημιουργία προπονητικού κέντρου για την Εθνική στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης Γράμμου

«Δημιουργία προπονητικού Κέντρου για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης Γράμμου του Δήμου Νεστορίου».

 

Κύριε Πρωθυπουργέ

 • Ο Δήμος Νεστορίου είναι μικρός, ορεινός, ακριτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού Συμπλέγματος Γράμμου, περιλαμβάνει είκοσι πέντε (25) οικισμούς με μικρό πληθυσμό και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες αξιοποιώντας τόσο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου να δημιουργήσει υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών, αλλά και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου που βασίζεται στον δασικό πλούτο, την κτηνοτροφία, την γεωργία και τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό.

 • Σε μια όμορφη περιοχή του Γράμμου με καταπληκτική θέα που ονομάζεται «Λειβάδια Κοτύλης» σε υψόμετρο 1450 μέτρα το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό» έχει δημιουργήσει το «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης». Πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει χώρους φιλοξενίας, εστίασης, συνεδρίων, βιβλιοθήκης, χώρους εκθέσεων για την Ιστορία και την Φύση αλλά και Γήπεδο και κλειστό Γυμναστήριο, με στόχο την μελέτη της Τοπικής Ιστορίας, την προβολή του Γράμμου μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων και γενικότερα την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Κύριε Πρωθυπουργέ

 • Μετά την νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο παγκόσμιο κύπελλο στην Βραζιλία όπου βρέθηκε στις δεκαέξι (16) καλύτερες ομάδες του κόσμου, καθώς και την αναγκαιότητα που υπάρχει για την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αίτημα άλλωστε που ήδη διατυπώθηκε από τους ποδοσφαιριστές προς Εσάς, θέλουμε να σας προτείνουμε να συμβάλλετε ώστε να δημιουργηθεί το προπονητικό αυτό κέντρο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Γράμμου στον Δήμο μας γιατί θεωρούμε ότι πληρούνται οι απαιτούμενες βασικές προϋποθέσεις και μπορεί να δημιουργηθεί άμεσα και με ελάχιστες νέες δαπάνες για την πολιτεία.

Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης:

 1. Απέχει 30 km από την έδρα του Δήμου (Νεστόριο) και η πρόσβαση προς αυτό γίνεται με οποιονδήποτε μέσο μικρό ή μεγάλο (Ι.Χ, λεωφορεία κ.λ.π) μέσω νεοκατασκευασμένου και ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

 2. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1450, σε μια περιοχή με ηπειρωτικό κλίμα κατάλληλο για τις προπονητικές ανάγκες σε σχετικά μεγάλη απόσταση από κατοικημένους οικισμούς.

 3. Διαθέτει 12 τετράκλινα, μεγάλα δωμάτια φιλοξενίας σε δύο διαφορετικά κτίρια στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν 48 άτομα καθώς και σύγχρονους χώρους εστίασης και αναψυχής.

 4. Στα κτιριακά συγκροτήματα υπάρχει χώρος συνεδρίων, βιβλιοθήκη και χώροι εκθέσεων.

 5. Υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου που είχε ως στόχο την άθληση φιλοξενούμενων νέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο για να γίνει λειτουργικό για τις ανάγκες της Εθνικής μας ομάδας, απαιτεί μικρές δαπάνες για δημιουργία νέου χλοοτάπητα και αγορά και τοποθέτηση νέων εστιών.

 6. Τέλος στο κεντρικό κτίριο υπάρχει χώρος που προορίζεται για κλειστό Γυμναστήριο, στο οποίο όμως δεν έχουν ακόμη αγοραστεί τα ανάλογα όργανα., που χρειάζονται για τα αντίστοιχα κέντρα.

Κύριε Πρόεδρε

 • Θεωρούμε ότι το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Δήμου μας είναι το κατάλληλο μέρος για την δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου προπονητικού κέντρου για την Εθνική μας ομάδα. Διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και βασικές υποδομές και μπορεί να ολοκληρωθεί με ελάχιστες δαπάνες, όπως άλλωστε το απαιτούν οι καιροί και οι οικονομικές συνθήκες της χώρας μας.

 • Το προπονητικό αυτό κέντρο θα βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα να συνεχίσει τις μεγάλες της επιτυχίες ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει τον τόπο μας και θα συμβάλλει με τον τρόπο και τον ρόλο του στην ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής.

 • Ελπίζουμε ότι θα αποδεχτείτε την πρότασή μας και θα δώσετε τις ανάλογες οδηγίες ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Με τιμή

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

Δήμαρχος Νεστορίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούλιος, 2014, 5:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr