ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Υπουργείο δια βίου μάθησης πήρε την απόφαση στις τελευταίες πανελλήνιες να εισαχθούν στις σχολές φοιτητές με βαθμολογία κάτω του 10 ,αλλά την ίδια ώρα δεν έκανε κνένα σχεδιασμό πώς αυτόν τον αυξημένο αριθμό νέων φοιτητών θα μπορέσουν να τον δεχθούν οι σχολές σε όλη την χώρα και θα λέγαμε όχι μόνο δεν έκανε τίποτα θετικό προς την κατεύθυνση αυτή αλλά …


αντίθετα έλαβε αποφάσεις αρνητικές όπως τον μη δυνατότητα από πλευράς ΤΕΙ να χωρίζουν τους νέους φοιτητές όταν ο αριθμός τους είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε δύο εξάμηνα (Α εξάμηνο που θα αρχίζει μαθήματα τώρα και Β εξάμηνο που θα αρχίσει μαθήματα τον Γενάρη 2011) ,ώστε να είναι δυνατή η ένταξη τους σε ομάδες 20 ατόμων που να μπορεί να γίνει σωστό μάθημα και εργαστήρια.

Έτσι φέτος στα ΤΕΙ δημιουργήθηκε χάος ,οι αρμόδιοι μη ξέροντας πως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αυξημένων φοιτητών εξαφανίστηκαν και νέα παιδιά κάθε μέρα προσέρχονταν στις σχολές χωρίς να υπάρχει κανένας να ενημερώσει τι θα πρέπει να κάνουν.
Την παρούσα περίοδο μέχρι και σήμερα στην ουσία μαθήματα δεν άρχισαν και κάποιοι καθηγητές αποφάσισαν ότι δεν κάνουν εργαστήρια όλοι οι φοιτητές τους ,λόγω του μεγάλου αριθμού,αλλά όποτε αυτό καταστεί δυνατό (του χρόνου ή ………)
Αυτά όλα, πέραν ότι αποθαρρύνουν τα νέα παιδιά και τους δίνουν εικόνα και μήνυμα χάους ,μεγαλώνουν τον χρόνο φοίτησης των σχολών που συνεπάγεται αυξημένα έξοδα στις οικογένειες των παιδιών και καθυστέρηση στο να μπορέσουν να βγουν στην αγορά εργασίας.
Γιαυτό το θέμα κανένα μέσο δεν ασχολήθηκε ,το Υπουργείο σιωπά και χιλιάδες νέα παιδιά και οι οικογένειες αυτών ταλαιπωρούνται. 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Οκτώβριος, 2010, 5:06 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr