Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από 200 έως 400 ευρώ για χιλιάδες οικογένειες

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η οποία θα είναι διάρκειας 6 μηνών και στόχος είναι να υλοποιηθεί σε 13 δήμους της χώρας, ειδικότερα έναν δήμο ανά περιφέρεια.

Σύμφωνα με το Mega, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα δοθεί με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά κριτήρια. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι:

  • 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ
  • ως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.

Για οικογένειες ανέργων που έχουν ενήλικα παιδιά η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Βασικός στόχος, όπως τονίζει ο υπουργός Εργασίας. Γ. Βρούτσης, στο MEGA είναι η οικονομική ενίσχυση κάθε μήνα όσων ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας.

«Μέχρι τέλους του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επιτέλους εκσυγχρονίζουμε και στην Ελλάδα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ό,τι γίνεται δηλαδή στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια η υπουργική απόφαση προβλέπει και κριτήρια ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα το κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για την ακίνητη περιουσία, και θα αυξάνεται ανά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Για παράδειγμα, για οικογένεια 2 ατόμων θα είναι 105.000 ευρώ για οικογένεια με 1 παιδί 120.000 ευρώ και για οικογένεια με 2 παιδιά 130.000 ευρώ.

Σε πρώτη φάση θα διατεθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Οκτώβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο θα ανέρχεται σε 850 εκατ. με 1 δισ. ευρώ. Για τον τελικό υπολογισμό του ποσού θα υπολογίζονται τα εισοδήματα της χρονιάς που τρέχει και όχι του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ στις περιπτώσεις μισθωτών θα υπολογίζεται το 80% των εισοδημάτων.

Τέλος, για τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα συμψηφίζονται τα προνοιακά επιδόματα που μπορεί να χορηγούνται καθώς και το επίδομα ανεργίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούλιος, 2014, 11:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr