«Καπέλο» 1.200% στην τιμή του ροδάκινου – Από τα 0,15 ευρώ στο χωράφι φτάνει τα 2 ευρώ στο ράφι

ΑΙΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ—

Χιλιάδες τόνοι ροδάκινου στοιβάζονται στις αποθήκες των συνεταιρισμών, με τους παραγωγούς να εκφράζουν φόβους ότι δε θα μπορέσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Φέτος υπάρχει υπερπληθώρα σοδειάς ενώ ο ανταγωνισμός από τις χώρες του εξωτερικού έχουν ρίξει την τιμή του ροδάκινου κατά 60%.

Συγκεκριμένα οι παραγωγοί πέρσι πουλούσαν 60 με 70 λεπτά το κιλό. Φέτος η τιμή έπεσε στα 15 με 25 λεπτά, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές πληρώνουν το προϊόν χρυσάφι. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αγρότες, στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι η τιμή του ροδάκινου εκτοξεύεται στα ύψη και φτάνει να πωλείται με καπέλο έως και 1200% καθώς φεύγουν από το χωράφι από 15 έως 25 λεπτά το κιλό και καταλήγουν να πωλούνται έως και 2 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με το Mega, αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και στην Ημαθία, στον τόπο παραγωγής δηλαδή του ροδάκινου, η τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και το 1 ευρώ 90 λεπτά.

Για μία από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας 20ετίας κάνουν λόγο οι αγρότες στην Ημαθία. Όπως υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες τόνοι ροδάκινου σαπίζουν στις αποθήκες και στο τέλος θα αναγκαστούν να πουλήσουν όσο όσο στους εμπόρους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούλιος, 2014, 10:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr