Οδηγίες για την τροποποίηση φορολογικών δηλώσεων (όλη η εγκύκλιος)

Πληροφορίες στους φορολογούμενους που θέλουν να προχωρήσουν σε τροποποίηση της φορολογικής τους δήλωσης παρέχει εγκύκλιος της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Στην εγκύκλιο αποσαφηνίζεται σε ποιες περιπτώσεις η υποβολή της τροποποιητικής μπορεί να γίνει στη Δ.Ο.Υ – διότι ο κανόνας επιβάλλει την ηλεκτρονική υποβολή και των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων- πότε επιβάλλεται πρόστιμο και πώς υπολογίζονται, ποιες προσαυξήσεις υπολογίζονται επί των φόρων και –το κυριότερο- πότε παραπέμπεται η υπόθεση για έλεγχο.

Από την εγκύκλιο προκύπτει ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις περιπτώσεις όπου από την τροποποίηση της δήλωσης έχει γίνει μείωση του φορολογητέου εισοδήματος ή συρρίκνωση των τεκμηρίων. Επίσης, η κυρία Σαββαίδου ξεκαθαρίζει ότι θα ζητηθούν τα δικαιολογητικά από τους φορολογούμενους που θα αλλάξουν στοιχείο το οποίο ήταν προσυμπληρωμένο στη φορολογική δήλωση.

Ολη η εγκύκλιος με τις οδηγίες για τροποποίηση δηλώσεων
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούλιος, 2014, 11:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr