Ψάχνουν όλες τις ανασφάλιστες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ – Βρέθηκε τραπεζικός λογαριασμός 5,2 δισ. ευρώ!

Μεγάλη επιχείρηση από το ΣΔΟΕ που ξεκίνησε ελέγχους σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ με στόχο να πιαστούν στη “φάκα” επιτήδειοι που δήλωναν ψίχουλα στο εισόδημα τους και είχαν μεγάλες καταθέσεις.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι μη εγγυημένες καταθέσεις, αυτές δηλαδή που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, αγγίζουν τα 43 εκ. ευρώ!

Όπως αναφέρει το “Βήμα της Κυριακής” ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν πλέον στους υπολογιστές τους τις τραπεζικές καταθέσεις μεσω 65 CD που εξασφάλισαν από τις τράπεζες και ξεκινούν τις συγκρίσεις ανάμεσα σε εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι και τις καταθέσεις τους.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με εργολάβο από την Αθήνα να έχει τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ!

Επίσης, συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ. Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των λογαριασμών. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του για να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς –τους οποίους γνώριζαν μόνο αυτοί- και στη συνέχεια τα απέσυραν κατά το δοκούν χωρίς να έχει γνώση ο συνταξιούχος.

Εμφανίστηκε λογαριασμός ύψους 5,2 δις ευρώ σε ελληνική τράπεζα από κάτοικο του εξωτερικού! Μάλιστα, ο συνεργάτης του εισαγγελέα κ. Αθανασίου δεν πίστευε στα μάτια του, ενώ ειδοποίησε αμέσως τον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την επαλήθευση του λογαριασμού.

Εφόσον από τους ελέγχους διαπιστωθούν παραβάσεις θα γίνεται δέσμευση καταθέσεων τουλάχιστον με το ποσό που θα ισούται με τον φόρο που θα πλήρωνε ο φορολογούμενος εάν είχε δηλώσει το εισόδημά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα κατά των οικονομικών εγκλημάτων κ. Π. Αθανασίου η δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιτελείου ελεγκτών για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, δηλαδή των αντιπαράθεση των τραπεζικών καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Αύγουστος, 2014, 11:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr