Πρόγραμμα για λουτροθεραπεία,κατασκηνώσεις για ηλικιωμένα άτομα από τον δήμο Καστοριάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

 

Ο Δήμος Καστοριάς γνωστοποιεί ότι το Υπουργείο Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας πρόκειται να υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα: «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» έτους 2014.  

 

Για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 11/08/14 – 18/08/14 στα Ιαματικά Λουτρά Νέας  Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος» και θα αφορά συνολικά 30 άτομα .

 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος θα είναι μέχρι και επτά (7) διανυκτερεύσεις. Η εξασφάλιση διατροφής στους δικαιούχους θα γίνεται με μέριμνα του Ξενοδοχείου και θα περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο.Η συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις λουτροπόλεις ανέρχεται στο ποσό των 8,00€ ημερησίως κατ’άτομο .

 

 Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

 

1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή

 

2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

 

3. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

 

Στην περίπτωση των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα χωρίς οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τα συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειάς τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού, τότε δικαιούνται συνοδού, με την προϋπόθεση ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας .

 

Υποσημείωση: κατά την αξιολόγηση θα επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι αποδεδειγμένα είναι οικονομικά αδύνατοι, όσοι είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και δεν έχουν λάβει μέρος τη χρονική περίοδο λειτουργίας του προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.

 

Δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα :

 

 1. Αίτηση

 2. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους ( όσοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση θα συνυποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 )

 3. φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

 4. φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ

 5. φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω

 6. Βεβαίωση θεράποντος ιατρού (ασφαλιστικού φορέα ή ιδιώτη), στην οποία θα βεβαιώνεται ότι η κατάσταση υγείας του αιτούντος επιτρέπει τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα λουτροθεραπείας ή πηλοθεραπείας .

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και εγγραφές :

 

στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς , αρμόδιος υπάλληλος κα. Όλγα Αγαπητού (2ος όροφος ,γραφ.13), τηλ. 24673 50221 & 24673 50258

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2014, 6:42 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr