Σχόλιο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου για τη διατάραξη της οικολογικής & περιβαλλοντικής ισορροπίας του οικοσυστήματος του ν. Καστοριάς και ιδιαίτερα της λίμνης Ορεστιάδας

Δ.Τ – Στις 9 Ιουλίου 2014, έπειτα από καταγγελίες οικολογικών φορέων και επιστημονικού προσωπικού του νομού σχετικά με τα ανησυχητικά φαινόμενα διατάραξης της οικολογικής ισορροπίας, ιδιαίτερα της λίμνης Ορεστιάδας, από τη δράση των γουνοφόρων ζώων που «απελευθερώθηκαν» κατά χιλιάδες από τοπική φάρμα, υποβλήθηκε σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπ. Αγρ. Αν. κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι. Στο επίμαχο ζήτημα της καταγραφής και αντιμετώπισης του προβλήματος που τεκμηριωμένα έχουν αναδείξει οικολογικές οργανώσεις και επιστημονικό προσωπικό του νομού, το Υπουργείο κωφεύει και υπεκφεύγει υποβαθμίζοντας το πρόβλημα, απαντώντας πως τα περισσότερα από τα «απελευθερωμένα» ζώα είτε σκοτώθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα, είτε συνελήφθησαν με παγίδες, ενώ «όσα επιβίωσαν εντάχθηκαν στον πληθυσμό της άγριας πανίδας», δηλώσεις που επ’ ουδενεί δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά, ενώ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με περιβαλλοντικούς φορείς και το επιστημονικό προσωπικό του νομού. Χωρίς στοιχεία και με ελαφρότητα αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για το οικοσύστημα του νομού αλλά και της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας.

Στην απάντηση του Υπουργείου, η παράθεση της νομοθεσίας –που μας είναι ήδη γνωστή- δεν απαντά στο αν τελικά το νομοθετικό πλαίσιο τηρείται και οι απαιτούμενοι έλεγχοι πραγματοποιούνται. Επιπλέον, η αναφορά στο υπό επεξεργασία Σχέδιο Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση της εισαγωγής και εξάπλωσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών –η οποία θα εφαρμοστεί στην καλύτερη περίπτωση μετά από δύο χρόνια – απλά επιβεβαιώνει την πάγια πρακτική αναμονής της λύσης από την Ευρώπη και την έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλίας για την ουσιαστική αντιμετώπιση προβλημάτων του τόπου μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Αύγουστος, 2014, 10:21 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Σχόλιο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου για τη διατάραξη της οικολογικής & περιβαλλοντικής ισορροπίας του οικοσυστήματος του ν. Καστοριάς και ιδιαίτερα της λίμνης Ορεστιάδας”

 1. Παύλος

  …το σωστό να λέγεται, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr