Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων

Όλοι θα «πληρώσουν» περισσότερο, εκτός από τον ΕΟΠΥΥ…
Με μεσοσταθμική μείωση στις τιμές των φαρμάκων στο 4,7%, αλλά εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά και δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της αγοράς φαρμάκων, ήρθε στην «καρδιά» του καλοκαιριού το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.
Απώλειες 113 εκατ. ευρώ για τη φαρμακοβιομηχανία, 102 εκατ. ευρώ για τους φαρμακοποιούς – των οποίων το περιθώριο κέρδους έπεσε στο 14,7% – και 5,5 εκατ. ευρώ για τις φαρμακαποθήκες έφερε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι απώλειες αναμένεται, ωστόσο, να φανούν και στις τσέπες των ασφαλισμένων, καθώς 83 φάρμακα που ήταν μέχρι τώρα στη θετική λίστα και αποζημιώνονταν κανονικά, πέρασαν στη λίστα με τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και στο εξής θα πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας το σύνολο της τιμής τους. Τα φάρμακα αυτά, ωστόσο, δεν αφορούν σοβαρές ή χρόνιες ασθένειες που συνεχίζουν να είναι στο απυρόβλητο και αποζημιώνονται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ. Επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους θα δουν στο εξής και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς περνούν σε αυτά κι άλλα φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται και η νοσοκομειακή τιμή των φαρμάκων γενικά. Η επιβάρυνση αυτή, παράλληλα με το γεγονός ότι στα φάρμακα υψηλού κόστους που προμηθευόμαστε μόνο από νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προστέθηκαν με το νέο δελτίο κι άλλοι κωδικοί, θα κοστίσει 40 εκατ. ευρώ παραπάνω στα νοσοκομεία, ετησίως.dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2014, 11:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων”

 1. Όσες μειώσεις και να γίνουν θα συνεχιστούν τα προβλήματα.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr