Απάντηση της ΔΕΥΑΚ για το νερό και τις δεξαμενές της Τοπικής Κοινότητας Τοιχιού

Η ΔΕΥΑΚ από το 2011 παρακολουθεί συστηματικά την ποιότητα του πόσιμου νερού της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας κάνοντας τακτικές δειγματοληψίες, χλωριοσυγκρίσεις και μικροβιολογικές αναλύσεις στο εργαστήριό της αλλά και σε εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο.

Στις 06/07/2011 πραγματοποιήθηκε πλήρης χημική ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο και όλες οι τιμές των παραμέτρων που εξετάστηκαν βρέθηκαν κάτω από τα όρια που θέτει η νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές και δημοσιοποιήθηκαν.

Η μικροβιολογική κατάσταση του πόσιμου νερού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σταθερή εικόνα χωρίς επιβαρύνσεις.

Οι πλαστικές δεξαμενές αποθήκευσης του νερού είναι κατασκευασμένες από πολυαιθυλένιο το οποίο σύμφωνα με γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Kράτους, που προσκόμισε ο κατασκευαστής, είναι κανονικό και πληροί τους σχετικούς όρους του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1935/2004 και του άρθρου 26 του κώδικα τροφίμων και ποτών, όσον αφορά την μετανάστευση των συστατικών του στο νερό. Ο κατασκευαστής των δεξαμενών έχει πιστοποιητικό ISO 9001 και ISO 2200 (HACCP).

Στις 11/08/2014 ελήφθησαν δύο δείγματα πόσιμου νερού και εστάλησαν για μικροβιολογική ανάλυση σε εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πληρούν τους υγειονομικούς όρους της ΚΥΑ Υ2/2600/200, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και είναι ασφαλή.
Επίσης τον Ιούλιο 2014 πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος καθαρισμός των πηγών.

Τομέας Ενημέρωσης ΔΕΥΑΚ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2014, 11:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr