Πώς θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου από την εφορία

Μια πρώτη λύση στα άπειρα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ δόθηκε. Με απόφαση της γ.γ. δημοσίων εσόδων, δεν θα συμψηφίζονται τα χρήματα που κάνει να παίρνουν με τις οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν βέβαια προϋποθέσεις. Να πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.

Όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου είτε από ΦΠΑ είτε από φόρο εισοδήματος είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία, θα μπορούν να πάρουν κανονικά τα χρήματά τους καθώς με απόφαση της Κατερίνας Σαββαίδου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ θα λογίζονται ως μη υφιστάμενες. Όχι όμως επ’ αόριστον αλλά μόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά, η οφειλή θα αναγνωρίζεται κανονικά. Η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014.»

Εννοείται ότι όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να εισπράξει κάποιος επιστροφή φόρου, ισχύουν κανονικά. Δηλαδή, αν υπάρχει άλλη οφειλή μη ληξιπρόθεσμη (πχ η δεύτερη δόση του ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του 2014) τότε ο συμψηφισμός θα γίνει κανονικά. Επίσης, χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαιούνται να πάρουν πίσω χρήματα έχουν εγκλωβιστεί στην κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών η οποία προβλέπει ότι για επιστροφές που θα γίνονται μετά την 1η Ιουλίου, θα πρέπει να ελέγχεται αν υπάρχουν οφειλές και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Θυμηθείτε το θέμα που έχει προκύψει κάνοντας κλικ εδώ 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2014, 11:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr